Reuters: Ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην πυρηνική ενέργεια - iefimerida.gr

Reuters: Ο Ερντογάν λέει ότι η Τουρκία και η Ελλάδα θα μπορούσαν να συνεργαστούν στην πυρηνική ενέργεια

Στην ανάγκη μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στάθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Στην ανάγκη μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στάθηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν / Φωτογραφία: AP Photo / Peter Dejong
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με την Ελλάδα στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας, όπως αναφέρει δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-ορόσημο του Ερντογάν την Πέμπτη, να καταρτίσουν έναν οδικό χάρτη που έχει σχεδιαστεί για να εγκαινιάσει μια νέα εποχή στενότερων σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από την Ελλάδα, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και αρκετούς υπουργούς, ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε «πολύ θετική» ατμόσφαιρα, προσθέτοντας ότι ελπίζει η επίσκεψή του να συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της πυρηνικής ενέργειας. Για παράδειγμα, μπορούμε να δώσουμε μια ευκαιρία στην Ελλάδα από τον πυρηνικό σταθμό που θα κατασκευάσουμε στη Σινώπη», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το Reuters.

Ερωτηθείς σχετικά με την επίλυση των εκκρεμών θαλάσσιων διαφορών με την Ελλάδα, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η στάση της Τουρκίας για την προστασία των δικαιωμάτων της στην περιοχή δεν έχει αλλάξει, αλλά ότι είναι δυνατή η δίκαιη κατανομή των ενεργειακών πόρων.

«Ένας συνολικός και δίκαιος διαμοιρασμός στην ανατολική Μεσόγειο είναι εφικτός. Αρκεί να οικοδομήσουμε τη βάση για να συμβεί αυτό, να διαμορφώσουμε σωστούς οδικούς χάρτες και να μην δώσουμε ευκαιρία στις προκλήσεις», είπε, προσθέτοντας ότι μια περιφερειακή διάσκεψη των παράκτιων κρατών που προτείνει η Άγκυρα, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση αυτής της βάσης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΟΓΑΝ πυρηνική ενέργεια Reuters
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ