Προτίμηση των ελληνικών ομολόγων και από την JPMorgan - iefimerida.gr

Προτίμηση των ελληνικών ομολόγων και από την JPMorgan

Οθόνη με πτωτικούς δείκτες
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Την προτίμησή της στα ελληνικά ομόλογα και το 2024 εκφράζει η JPMorgan,σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε σήμερα ο διεθνής οίκος.

Η JPMorgan ανανεώνει την θέση long στα ελληνικά ομόλογα, τα οποία προτιμά έναντι των ιταλικών έναντι των ιταλικών. Η JPM αναμένει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων να παραμείνουν άνω του 3,5% έως το τέλος του 2024.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, συστήνει τα γαλλικά 10ετή ομόλογα έναντι των γερμανικών και τα βελγικά έναντι των αντίστοιχων γαλλικών.

Ελληνική οικονομία

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JPmorgan, η ελληνική οικονομία το 2024 θα αναπτυχθεί κατά 2,3%, το χρέος θα μειωθεί στο 152% του ΑΕΠ και ο πληθωρισμός θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στο 2,8% το επόμενο έτος.

Κεντρικές τράπεζες και επιτόκια

Η Fed, η ΕΚΤ και η BoE διατήρησαν τα επιτόκια σταθερά την προηγούμενη εβδομάδα ενώ η Norges Bank προχώρησε σε αιφνιδιαστική αύξηση κατά 25 μ.β.

Η αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, αν και η τροχιά του βρίσκεται σε καλό δρόμο προς τον στόχο του 2%.

Η JPMorgan εκτιμά ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια κατά 75 μ.β. το 2024 και επιπλέον 100 μ.β. το 2025.

Οι προβλέψεις της ΕΚΤ για πληθωρισμό στο 2,3% και 2,1% αντίστοιχα για το 2025 ενδεχομένως να συγκρατήσουν τα επιτόκια στα σημερινά επίπεδα, παρά τις εκτιμήσεις των αγορών για χαλάρωση 15 μ.β. έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του επόμενου έτους, εκτιμούν οι αναλυτές της JPM.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιτόκια ελληνικά ομόλογα JPMorgan
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ