Πιστοποίηση ξενοδοχείων: Κι όμως, υπάρχει λύση | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr

Πιστοποίηση ξενοδοχείων: Κι όμως, υπάρχει λύση

rapid test και χάρτης της Ευρώπης
Πιστοποίηση ξενοδοχείων: Κι όμως, υπάρχει λύση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όσο η τουριστική περίοδος πλησιάζει προβληματίζει τόσο το κοινό όσο και τους επιχειρηματίες η λέξη ασφάλεια και υγεία.

Από την άλλη η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και η επιστροφή τους στην κανονικότητα, μετά την καταστροφική αυτή περίοδο, απαιτεί αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους, ώστε να προστατεύσουν τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους εργαζομένους τους

Οι νέες απαιτήσεις που διαμορφώνονται Διεθνώς λόγω της πανδημίας του COVID 19, στην τουριστική βιομηχανία είναι ριζικά διαφορετικές από τις μέχρι σήμερα γνωστές. Η ασφάλεια μας από την ώρα που θα περάσουμε την πόρτα ενός τουριστικού καταλύματος, έχει πλέον αποκτήσει νέες διαστάσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ασφάλεια όμως και η εμπιστοσύνη εν μέσω πανδημίας προτάσσει μια ριζική αναδιοργάνωση λειτουργίας κάθε μονάδας φιλοξενίας, Ξενοδοχείου ή Κάμπινγκ, καθώς επίσης και σε υποδομές φιλοξενίας αθλητικών οργανώσεων και εκδηλώσεων ευρείας συμμετοχής, είναι επιβεβλημένη πρόκληση.

Λευκό έπιπλο με φόντο θάλασσα του Αιγαίου
Νέες απαιτήσεις στην τουριστική βιομηχανία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Σε αυτή την πρόκληση η Swiss Approval μέσω μιας Διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων, προσφέρει στην Διεθνή αγορά ένα εξαιρετικό εργαλείο οργάνωσης των υπηρεσιών των Ξενοδοχείων, και απαντάει με ένα δυνατό πρότυπο πιστοποίησης το «B&W Certification  - Πρότυπο πιστοποίησης μονάδων φιλοξενίας».

Η πιστοποίηση B&W CERT, για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας των πελατών στον τομέα της φιλοξενίας, ενισχύει την εμπιστοσύνη- ενδυναμώνει την ασφάλεια των πελατών τόσο στο ίδιο το ξενοδοχείο όσο και τη διοργάνωσή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι βασικές προϋποθέσεις που περιγράφει το νέο πρότυπο B&W CERT της Swiss Approval για την οργάνωση και διοίκηση των υπηρεσιών φιλοξενίας, μεταξύ άλλων πιο εξειδικευμένων είναι:

Η δημιουργία μιας νέας Διεύθυνσης υπηρεσιών, του λεγόμενου B&W department, που θα λειτουργεί παράλληλα με τις υφιστάμενες (Reception, εστίαση, υπηρεσίες δωματίων, κλπ..) και θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο 2 βασικές κατηγορίες:

  • Μεταδιδόμενα νοσήματα και επιδημιολογική επιτήρηση (White office). Οργάνωση και εφαρμογή κανόνων υγιεινής, πρόληψης, επαγρύπνησης και επιδημιολογικής επιτήρησης, για την αποφυγή πιθανής μετάδοσης λοιμώδους νοσήματος όπως ο COVID-19, ή για τον περιορισμό της μετάδοσής του, αναφορικά με τους επισκέπτες της μονάδας φιλοξενίας.
  • Μη Μεταδιδόμενα νοσήματα και πρώτες βοήθειες (Blue Office). Διασφάλιση αποτελεσματικότερης επείγουσας ιατρικής φροντίδας και βασικών πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας για τους επισκέπτες της μονάδας φιλοξενίας που τυχόν αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Η Swiss Approval από το 2012 εκπόνησε το πρώτο πρότυπο για διαχείριση επισκεπτών που τυχόν θα αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, με τον τίτλο MEDICAL TOURISM FRIENDLY HOTEL - MTFH. Το Δεκέμβριο του 2014, το νέο διεθνές πρότυπο HSTAR I για την υπηρεσία Blue Service, αναπτύχθηκε ειδικά με σκοπό την πιστοποίηση της ασφάλειας της υγείας στους χώρους φιλοξενίας και τις διοργανώσεις μαζικών εκδηλώσεων, και αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Swiss Approval.

«BLUE SERVICE FOR EXCELLENCE» - Με στόχο αριστεία στον Τουρισμό Υγείας και Ευεξίας

Τον Απρίλιο 2020, η Swiss Approval εκδίδει την νέα έκδοση του προτύπου, ανανεωμένο και ενημερωμένο στα νέα δεδομένα της πανδημίας του COVID-19 με αντικείμενο την Ασφάλεια και Υγεία των επισκεπτών σε θέματα επείγουσας ιατρικής φροντίδας και προφύλαξης λοιμώξεων από την Swiss Approval International.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι νέες απαιτήσεις που διαμορφώνονται Διεθνώς λόγω της Πανδημίας του COVID-19, στην Τουριστική Βιομηχανία, είναι ριζικά διαφορετικές από τις γνωστές σήμερα. Η ασφάλεια των επισκεπτών από την στιγμή που θα περάσουν την πόρτα ενός τουριστικού καταλύματος, έχει πλέον αποκτήσει νέες διαστάσεις, σε επίπεδο διαχείρισης του επισκέπτη εντός του τουριστικού καταλύματος, και διασφάλισης κατά το μέγιστο δυνατόν της Δημόσια Υγείας.

Η ριζική αναδιοργάνωση της λειτουργίας μιας μονάδας φιλοξενίας, Ξενοδοχείου ή Κάμπινγκ, στα πλαίσια των τρεχουσών συνθηκών, είναι επιβεβλημένη πρόκληση, και η Swiss Approval μέσω μιας Διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων και επιστημόνων, προσφέρει στην Διεθνή αγορά ένα εξαιρετικό εργαλείο οργάνωσης των υπηρεσιών των Ξενοδοχείων, που απαντάει σε αυτή την πρόκληση.

Πιστοποιητικό Swiss Approval

Το πιστοποιητικό «Blue Service for Excellence», είναι μια καινοτομία της Swiss Approval International, παγκοσμίως, παρέχει ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά του ιατρικού τουρισμού και του τουρισμού υγείας και σφραγίδα εξειδίκευσης και εμπιστοσύνης για το ξενοδοχείο.Ενισχύει την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες φιλοξενίας, οι οποίες :

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Εξυπηρετούν άτομα με χρόνιες παθήσεις, εξασφαλίζοντας τις απαιτούμενες συνθήκες λειτουργίας, επίσης, για επισκέπτες με τακτικές ιατρικές ανάγκες ή αυξημένη ευαισθησία της υγείας τους.
  • Στοχεύουν στην ασφαλή φιλοξενία ιατρικών τουριστών/τουριστών υγείας και την πλήρη κάλυψη και ικανοποίηση των προσδοκιών τους.

Το ταξίδι είναι ένα απολύτως απαραίτητο κομμάτι της κοινωνίας και έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει θετικές αλλαγές στις κοινότητες και τους προορισμούς που επισκέπτεται ο ταξιδιώτης. Ο τουρισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών μέσα από την δημιουργία θέσεων εργασίας, την παροχή κινήτρων για την αύξηση της τοπικής παραγωγής με την αύξηση του πληθυσμού των καταναλωτών στις τοπικές αγορές.

Στόχος της Swiss Approval είναι η βιωσιμότητα του Τουρισμού και το κλειδί για την ασφάλεια είναι η σημασία της πιστοποίησης με το πρότυπο B & W Certification.

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή των προτύπων B & W μπορείτε να βρείτε στο https://www.swissapproval.gr/product-and-services/hospitality.html

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: marketing@swissapproval.gr καθώς και στο τηλέφωνο 210.55.62.130.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ