fbpx PeopleCert: Κίνηση-ματ με την εξαγορά της αμερικανικής International Association for Six Sigma Certification | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑ

PeopleCert: Κίνηση-ματ με την εξαγορά της αμερικανικής International Association for Six Sigma Certification

PeopleCert - Βύρων Νικολαΐδης
21|10|2020 | 17:52
PeopleCert - Βύρων Νικολαΐδης

Με σταθερά αναπτυξιακά και επενδυτικά βήματα συνεχίζει να πορεύεται η PeopleCert, ακόμα και μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού.

Από τη μία πλευρά, η εταιρεία ηγέτης στη διεξαγωγή εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία επαγγελματικών πιστοποιήσεων, International Association for Six Sigma Certification (IASSC) που αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη. Και από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στην κρίση που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού η PeopleCert όχι μόνο δεν προχώρησε σε περικοπές θέσεων εργασίας, αλλά αντιθέτως προσελήφθησαν επιπλέον 200 άτομα για να καλυφθούν ανάγκες επιτήρησης σε online exams παγκοσμίως. Σήμερα λοιπόν η εταιρεία εξετάσεων και πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων απασχολεί συνολικά σήμερα 500+ full time employees.

Τι σημαίνει η εξαγορά της IASSC από την PeopleCert

Με την εξαγορά της IASS, η PeopleCert επιβεβαιώνει την εξωστρεφή στρατηγική της, υλοποιώντας σταθερά το σχέδιο για εξαγορές που καθιστούν το portfolio προϊόντων και υπηρεσιών της ανταγωνιστικό διεθνώς.

«Η απόκτηση του IASSC αποτελεί σημαντικό σταθμό στο στρατηγικό πλάνο επέκτασή μας σε όλες τις αγορές και ειδικότερα στις επαγγελματικές πιστοποιήσεις, στην οποία ήδη έχουμε αξιόλογη παρουσία στον τομέα πιστοποίησης του ITSM (IT Service Management)» επισημαίνει ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Βύρων Νικολαΐδης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους. Παράλληλα προσθέτει: «Καλωσορίζουμε το νέο μέλος του Ομίλου μας έχοντας βαθιά την πίστη ούτε γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των επαγγελματιών που θέλουν συνεχώς να ενισχύουν τις δυνατότητες του φθάνοντας πιο κοντά στο ατομικό και συλλογικό τους όραμα.»
Η IASSC αποτελεί βασικό συνεργάτη εταιρειών οργανισμών και κυβερνήσεων στις πιστοποιήσεις επαγγελματικών δεξιοτήτων για περισσότερο από μία δεκαετία. Το βασικό της προϊόν, που εντάσσεται πλέον στην οικογένεια πιστοποιήσεων της PeopleCert, είναι το Lean Six Sigma Professional Credentialing.

Γιατί η πιστοποίηση είναι από τα σημαντικότερα εφόδια

Η πιστοποίηση αυτή είναι σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες και τις εταιρείες, συνιστά κρίσιμη επιχειρησιακή διαδικασία καθώς περιλαμβάνει εργαλεία και τεχνικές για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, την εξάλειψη ελαττωμάτων και την εγγύηση της ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες. Το Six Sigma καθοδηγεί τις εταιρείες, ώστε να αποφεύγουν λάθη στις λειτουργίες τους: Από την παραγωγή, την τεχνική υποστήριξη μέχρι και τη διεύθυνση προσωπικού και το τμήμα εξυπηρέτησης. Ήδη πολλές σημαντικές διεθνείς εταιρείες όπως Amazon, BMW, Cisco, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες αλλά και κλάδοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εμπιστεύονται την IASSC προκειμένου να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα ποιότητας και αποτελεσματικότητας στις δραστηριότητές τους.

Πώς πορεύτηκε η PeopleCert εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού

Οπως εξήγησε ο κ. Νικολαΐδης, μπορεί τα πλάνα της εταιρείας να αναπροσαρμόστηκαν λόγω κορωνοϊού, αφού αναμένεται να υποχωρήσει ο τζίρος κατά 7%, σε ποσό περί τα 72 εκατ. ευρώ, έναντι των 78 εκατ. ευρώ που είχαν καταγραφεί πέρυσι, ωστόσο η κερδοφορία του Ομίλου αναμένεται να εμφανιστεί εφέτος ενισχυμένη έναντι της περυσινής χρήσης κατά 15-20%.
Παράλληλα, εξήγησε τους δύο άξονες της στρατηγικής που ακολούθησε η εταιρεία.

  • Οι εργαζόμενοι και οι πελάτες σε πρώτο πλάνο
  • Επιχειρηματική εξωστρέφεια με στρατηγική εξαγορών και επενδύσεων στην τεχνολογία

Χαρακτηριστικά, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου είπε: «Με τους εργαζομένους μας, είμαστε πάντα σε στενή επικοινωνία μαζί τους. Σταθήκαμε ως οφείλαμε δίπλα τους και αυτοί στήριξαν την εταιρεία. Δημιουργήσαμε Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης για να στηρίξουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ακολουθούμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας καθώς προτεραιότητά μας ήταν η υγεία των εργαζομένων».
Τόνισε όμως ότι η PeopleCert είχε ήδη αναπτύξει τεχνολογικές λύσεις πριν από την πανδημία, λύσεις που της επέτρεψαν να είναι δίπλα στους πελάτες της, όπως το Online Proctoring (πραγματοποίηση εξετάσεων απομακρυσμένα οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιλέγει ο υποψήφιος, με επιτήρηση από απόσταση).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΣΧΟΛΙΑ