Χρηματιστήριο: Σε πτώση στον απόηχο των απειλών Τραμπ για υψηλούς δασμούς - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Σε πτώση στον απόηχο των απειλών Τραμπ για υψηλούς δασμούς

Xrimatistirio
Credits: Intimenews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτωτικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω υποχώρησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

Η πτώση έρχεται στον απόηχο των απειλών του προέδρου Τραμπ για υψηλούς δασμούς σε μεγάλους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

O Γενικός Δείκτης στις 1.958,18 μονάδες

Η αγορά έχει συμπληρώσει οκτώ συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 5,39%.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 1.958,18 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,54%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,23 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,59%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί οριακά σε ποσοστό 0,02%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Jumbo (+1,16%), των ΕΛΠΕ (+0,85%) και της Aktor (+0,53%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,63%), της Κύπρου (-1,50%) και της Εθνικής (-1,24%).

Ανοδικά κινούνται 36 μετοχές, 47 πτωτικά και 17 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου (+2,24%) και Minerva (+2,00%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Χαϊδεμένος (-18,92%) και Αττικές Εκδόσεις (-9,71%).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ