Χρηματιστήριο: Στις 1.948,36 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 0,60% - iefimerida.gr

Χρηματιστήριο: Στις 1.948,36 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πτώση 0,60%

Από το Χρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών / Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τις 1.950 μονάδες.

Υποχωρούν και οι ευρωπαϊκές μετοχές, στον απόηχο των ανακοινώσεων Τραμπ ότι θα επιβάλει δασμούς 30% στις εισαγωγές από την ΕΕ από την 1η Αυγούστου.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 1.948,36 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,60%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 17,18 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,52%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,09%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Jumbo (+0,48%), της Εθνικής (+0,46%) και του ΔΑΑ (+0,26%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (-1,36%), της Elvalhalcor (-1,32%), της Πειραιώς (-1,28%), της Viohalco (-1,24%) και της Aktor (-1,03%).

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 63 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Attica Bank(+4,65%) και Q&R (+1,67%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Αττικές Εκδόσεις (-9,71%) και Moda Bango (-5,72%).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο μετοχές τιμές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ