Γερμανικά ΜΜΕ: Η ελκυστική γεωγραφική θέση της Ελλάδας, τράβηξε το ενδιαφέρον της Ινδίας - iefimerida.gr

Γερμανικά ΜΜΕ: Η ελκυστική γεωγραφική θέση της Ελλάδας, τράβηξε το ενδιαφέρον της Ινδίας

Χειραψία Μόντι και Μητσοτάκη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου
Χειραψία Μόντι και Μητσοτάκη έξω από το Μέγαρο Μαξίμου /Φωτογραφία: Intime, ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επίσκεψη του Ινδού πρωθυπουργού, Ναρέντρα Μόντι στην Ελλάδα, απασχόλησε τα Γερμανικά ΜΜΕ.

Η πρόθεση της Ινδίας να προχωρήσει σε μία οικονομική συνεργασία με την χώρα μας, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις εφημερίδες, με την Frankfurter Allgemeine Zeitung να σχολιάζει πως η επίσκεψη του Ινδού Πρωθυπουργού στην Αθήνα, δεν είναι καθόλου τυχαίο  ότι έγινε αμέσως μετά τη σύνοδο των BRICS στη Νότια Αφρική. Και σημείωσε πως ιδιαίτερη έμφαση θέλει να δώσει στον Πειραιά, στον δρόμο που χάραξαν και οι Κινέζοι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι πολλαπλές αναφορές του Μόντι στη γεωγραφία και την εφοδιαστική αλυσίδα έχουν όνομα: Πειραιάς» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η επίσκεψη αυτή δεν είναι παρά το «αποτέλεσμα πολλών προσπαθειών εδώ και χρόνια που είχαν ξεκινήσει με τον πρώην υπ. Εξωτερικών Νίκο Δένδια».

«Ο άξονας των οικονομικών σχέσεων είναι και παραμένει η γεωγραφική θέση της Ελλάδας. Είναι για τους Ινδούς το ίδιο ενδιαφέρουσα όπως και για τους Κινέζους. Ειδικότερα, το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν τα ελληνικά λιμάνια όπως ο Πειραιάς, αυξάνεται καθώς η σιδηροδρομική υποδομή θα επεκταθεί και άλλο για ταχείες μεταφορές στη Νοτιανατολική Ευρώπη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου στη Σερβία» σχολιάζει ακόμη το δημοσίευμα.

Η οικονομική εφημερίδα του Ντίσελντορφ Handelsblatt, σημειώνει για την επίσκεψη Μόντι: «Ελλάδα και Ινδία επιθυμούν να διευρύνουν τη συνεργασία τους σε θέματα άμυνας. Οι εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις θα πρέπει επίσης να βελτιωθούν, δήλωσαν οι επικεφαλής των κυβερνήσεων Κυριάκος Μητσοτάκης και Ναρέντρα Μόντι στην Αθήνα την Παρασκευή. Το διακρατικό εμπόριο πρόκειται να διπλασιαστεί έως το 2030. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η αξία του ήταν 1,32 δισ. ευρώ πέρυσι. Ο Μόντι δήλωσε ότι οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία στον τομέα της γεωργίας, ενώ Ινδία και Ελλάδα θα ήθελαν να διευκολύνουν τη μετανάστευση ειδικευμένων εργαζομένων και σύντομα θα υπογράψουν σχετική συνθήκη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ