fbpx FrieslandCampina Hellas: Νέα επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΓΕΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΣΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

FrieslandCampina Hellas: Νέα επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα

Το Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα
17|04|2019 | 17:31
Το Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα

Τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ είναι συνώνυμα της ποιότητας. Και φέτος, γιορτάζοντας τα 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η FrieslandCampina Hellas, ανακοίνωσε νέα επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για το Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα.

Μάλιστα, η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ένα έτος – σταθμός για το ΝΟΥΝΟΥ.

Ο κος Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas

Το Επενδυτικό Σχέδιο 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο της αναπτυξιακής πορείας και μακροχρόνιας στρατηγικής της εταιρείας αυξάνοντας την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 50%. Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδιαεπεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.

Με αφορμή την επένδυση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Το 2019 αποτελεί μία χρονιά - ορόσημο για την FrieslandCampinaHellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως των €5 εκατομμυρίων στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα. Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας. Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων».

Νέα προϊόντα και ενδιαφέρον για την... φέτα

Ερωτηθείς στην συνέντευξη Τύπου για το ενδεχόμενο της εισόδου της FrieslandCampina και στην αγορά της φέτας, ο κος Μαγγιώρος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του, ωστόσο τόνισε πως αν αυτό γίνει, θα πραγματοποιηθεί με εξαγορά εταιρείας. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως υπήρξαν ανά διαστήματα συζητήσεις με την «Δωδώνη», ωστόσο αυτές είναι, προς το παρόν, ανενεργές. Όπως τόνισε: «Προσωπικά θα ήθελα να ενεργοποιηθούν, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από την μία πλευρά αυτό».

Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε προχθές στο πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα, ο κος Μαγγιώρος δεν έκρυψε το ενδιαφέρον του για την είσοδο της εταιρείας στην αγορά της φέτας

Μια εταιρεία – ηγέτης

Όσον αφορά στην παρουσία της FrieslandCampina Hellas (σύμφωνα με τα στοιχεία 2018 IRI), κατέχει την πρώτη θέση στην συνολική αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων με μερίδιο 11,2% σε αξία, με το μερίδιο στο γάλα υψηλής παστερίωσης να ανέρχεται στο 28,7%.

Το εργοστάσιο της ΝΟΥΝΟΥ
Μια ηγετική μορφή στον τομέα των γαλακτοκομικών προϊόντων

Πρώτη θέση κατέχει επίσης και στις κρέμες γάλακτος με μερίδιο 20,6% σε όγκο, όπως και στο κίτρινο τυρί, όπου ηγείται στην κατάταξη με μερίδιο 16,6% σε όγκο. 

Τέλος, στις βρεφικές κρέμες, η FrieslandCampina διατηρεί την ηγετική θέση με μερίδιο 39,5% παρά την υψηλή πίεση που δέχεται από τον δεύτερο παίκτη, τη Γιώτης, με μερίδιο 38,8%. 

Το πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ

Το πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα
Το πρότυπο εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα

Το εργοστάσιο της Πάτρας δημιουργήθηκε το 2004 και λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Η συνολική ετήσια παραγωγή τουανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων. Το εργοστάσιο παράγει τα γάλατα υψηλής θερμικής επεξεργασίας ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOYkid, Noulac, NOYΝOY CalciPlus, Choice, τις κρέμες γάλακτος NOYNOY και τη σειρά γιαουρτιών NOYNOY σε ποικίλες συσκευασίες και αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πάτρας συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν συνολική έκταση 13.000 m² και περιλαμβάνουν εκτός από το κεντρικό κτίριο παραγωγής, κτίριο αποθήκης πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, κτίριο αποθήκης έτοιμων προϊόντων υπό ψύξη, κτίριο βοηθητικών δικτύων και Τεχνικών Υπηρεσιών, σύγχρονη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και βοηθητικά κτίρια (όπως αποθήκες εξοπλισμού, τεχνικοί οικίσκοι, κτίριο εισόδου, δεξαμενές εξωτερικής αποθήκευσης).

Πιστοποίηση εργοστασίου

Στο Πρότυπο Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και μάλιστα συμπληρώνονται 2.000 ημέρες χωρίς εργατικό ατύχημα

Το Εργοστάσιο ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα αποτελεί το πρώτο πιστοποιημένο εργοστάσιο παραγωγής υγρών βρεφικών και παιδικών γαλάτων της FrieslandCampinaπαγκοσμίως. Ακολουθεί τα εσωτερικά πρότυπα λειτουργίας της μητρικής εταιρείας FoQus, που προσφέρουν την εγγύηση ότι τα προϊόντα και οι διαδικασίες παραγωγής συμμορφώνονται με τα υψηλότερα κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας. Παράλληλα, έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ασφάλειας τροφίμων FSSC 22000, το πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας OHSAS (ISO 18001) και το περιβαλλοντικό πρότυπο ISO 14001.

Το εργοστάσιο βραβεύτηκε το 2017 με το «GOLDEN QUALITY AWARD» για την επίτευξη 1500 ημερών χωρίς ποιοτικά προβλήματα. Επίσης, η εταιρεία με το πρόγραμμα FoQus SHE που εφαρμόζει για την υγεία και ασφάλεια στους χώρους εργασίας, συμπληρώνει 2000 ημέρες χωρίς κανένα εργατικό ατύχημα.

Πρότυπο και στον τομέα της βιωσιμότητας

Στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος την τελευταία πενταετία έχουν υλοποιηθεί σημαντικά προγράμματα εξοικονόμησης φυσικών πόρων με εντυπωσιακά αποτελέσματα:

  • Μείωση κατανάλωσης Ενέργειας κατά 29%
  • Μείωση κατανάλωσης Νερού κατά 48%
  • Μείωση όγκου απορριμμάτων κατά 15%
  • Αύξηση του δείκτη ανακύκλωσης στο 92%
ΣΧΟΛΙΑ