Ξεκινά 2ος κύκλος διαλόγου για τον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων -Πώς θα μπει «φρένο» στις εξώσεις - iefimerida.gr

Ξεκινά 2ος κύκλος διαλόγου για τον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων -Πώς θα μπει «φρένο» στις εξώσεις

Ακίνητα στην Αθήνα
Φωτογραφία αρχείου: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη του 2ου κύκλου διαλόγου για τον φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, ο οποίος θα επιλεγεί από το κράτος κατόπιν δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού, ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο φορέας αυτός, ο οποίος θα είναι ιδιωτικός, αγοράζει την 1η κατοικία του οφειλέτη και υποχρεούται να τη μισθώσει στον πολίτη για 12 έτη. Με τον τρόπο αυτόν αποφεύγονται οι εξώσεις που θα επέρχονταν εάν αποκτούσε τρίτος το ακίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο φορέας, κατά τη διάρκεια της 12ετούς μίσθωσης και μέχρι τη λήξη αυτής, υποχρεούται να επαναπωλήσει την κατοικία στον πολίτη, εφόσον αυτός ανακάμψει οικονομικά και εφόσον είναι συνεπής ως προς την καταβολή του μισθώματος. Το Κράτος (ΟΠΕΚΑ) παρέχει μηνιαίο επίδομα ενοικίου στον πολίτη για να τον βοηθήσει να παραμείνει στην κατοικία.

Τι γίνεται με τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ξεκινά ο 2ος Κύκλος του Διαλόγου, μέσω της κοινοποίησης σχεδίου σύμβασης παραχώρησης προς τους προεπιλεγέντες επενδυτές, σύμφωνα με τα ειδικότερα οριζόμενα στα συμβατικά τεύχη του Διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την έγκριση των από 20.10.2022 και 07.08.2023 Πρακτικών της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού οι οικονομικοί φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία είναι οι:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • «Bain Capital Credit»,
  • «Christofferson, Robb & co, LLC»,
  • «Fortress Credit Corp.»,
  • «Ένωση Εταιρειών «KAICAN Hellas - Beaumont Summit Financial DAC»,

Στις 21.12.2023 στο πλαίσιο της Β.Ι Φάσης («Διάλογος») του Διαγωνισμού για τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων του Ν. 4738/2020 τέθηκαν υπόψη των προεπιλεγέντων επενδυτών μέσω του συστήματος Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. και επιπρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία. Μεταξύ αυτών το αναθεωρημένο έγγραφο βασικών συμβατικών όρων (term sheet), το οποίο ενσωματώνει πορίσματα των διενεργηθεισών συνεδριών μεταξύ της αναθέτουσας αρχής και των προεπιλεγέντων επενδυτών στο πλαίσιο του 1ου Κύκλου του Διαλόγου, αλλά και τις πρόσφατες νομοθετικές τροποποιήσεις για το Φορέα, με το ν. 5072/2023.

Στην επόμενη φάση θα λάβει χώρα η διαδικασία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές, από όπου θα προκύψει ο ανάδοχος στον οποίο θα κατακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ