fbpx Επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ -Ζητά να μην αξιολογηθεί προεκλογικά «για λόγους αξιοπρέπειας» | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΝΙΣΗΣ

Επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ -Ζητά να μην αξιολογηθεί προεκλογικά «για λόγους αξιοπρέπειας»

 Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γ. Μπενίσης
19|06|2019 | 20:55
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Γ. Μπενίσης -Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Επιστολή προς τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Ιωάννης Μπενίσης, με τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος, απευθυνόμενος στους υπαλλήλους της ΕΥΔΑΠ, δήλωσε ότι μοναδικός στόχος του ήταν η αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας, ώστε η ΕΥΔΑΠ να γίνει μία από τις καλύτερες εταιρείες, όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα, προσθέτοντας ότι κύριο μέλημά του ήταν η καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και η ευρωστία της Εταιρείας.

Ο κ. Μπενίσης, αναφερόμενος στην επικείμενη λήξη της θητείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την επιλογή των νέων, υπογραμμίζει το γεγονός ότι η επιλογή αυτή συμπίπτει χρονικά με την προεκλογική περίοδο, η οποία, όπως αναφέρει, «είναι μια περίοδος ιδιαίτερης επικοινωνιακής φόρτισης, κατά την οποία όλες οι αποφάσεις και οι επιλογές χρησιμοποιούνται, από τη μία ή την άλλη πλευρά, για τους σκοπούς της πολιτικής διαμάχης, ενίοτε με αθέμιτο τρόπο».

«Είναι πιθανόν, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η ενδεχόμενη εκ νέου τοποθέτησή μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου να μην αντιμετωπιστεί ως το αποτέλεσμα αντικειμενικής αξιολόγησης, αλλά να συσχετιστεί με την προσωπική μου ζωή και τις πολιτικές μου απόψεις. Ένας τέτοιος ισχυρισμός θα ήταν απαξιωτικός για το έργο που επιτελέστηκε στην ΕΥΔΑΠ, ενώ, παράλληλα, η επικοινωνιακή εργαλειοποίηση της τοποθέτησής μου θα είναι προσβλητική για την αξιοπρέπειά μου» προσθέτει.

Συνεχίζοντας στην επιστολή του ο κ. Μπενίσης αναφέρει: «Όπως καλύτερα από τον καθένα γνωρίζετε, υπηρέτησα απαρέγκλιτα τη βασική αρχή των ίσων ευκαιριών, σύμφωνα με την οποία όλοι κρίνονται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη (είτε θετικά είτε αρνητικά) οι πολιτικές τους τοποθετήσεις ή οι προσωπικές τους σχέσεις. Κανένας δεν ευνοήθηκε ή αδικήθηκε από το να πάρει μία θέση, λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων ή των προσωπικών του γνωριμιών, αλλά κρίθηκαν όλες και όλοι από το έργο τους. Άλλωστε, όσο νοσηρή και απεχθής είναι η προώθηση σε θέσεις και αξιώματα ανθρώπων που δεν το αξίζουν αλλά έχουν προσωπικές ή πολιτικές γνωριμίες, εξίσου νοσηρό και απεχθές είναι να αποκλείονται λόγω πολιτικών θέσεων ή προσωπικών σχέσεων από τη διαδικασία στελέχωσης διοικητικών δομών, άνθρωποι που αποδεδειγμένα και αντικειμενικά το αξίζουν και μπορούν να συμβάλουν αποτελεσματικά».

Καταλήγοντας στην επιστολή του, ο κ. Μπενίσης αναφέρει: «Πιστεύω ακράδαντα ότι για την πρόοδο και την ανάπτυξη των ΔΕΚΟ θα πρέπει αυτές, ακόμα και επικοινωνιακά, να βρίσκονται μακριά από πολιτικές διαμάχες και σκοπιμότητες, κάτι το οποίο φαίνεται δύσκολο την παρούσα χρονική προεκλογική περίοδο. Παρότι η απόπειρα εργαλειοποίησης της τοποθέτησής μου, σε περίπτωση θετικής αξιολόγησής μου, θα πέσει στο κενό, η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει να το παραβλέψω» και ενημερώνει τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ ότι έστειλε «επιστολή στην ΕΕΣΥΠ με την οποία έθεσα υπόψη τους το ενδεχόμενο κακόβουλης επικοινωνιακής διαχείρισης, την παρούσα χρονική περίοδο, της εκ νέου τοποθέτησής μου στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ» και δηλώνει «παρών» για οτιδήποτε στο οποίο μπορεί να συμβάλει.

Ο Γ. Μπενίσης ανέθεσε την αξιολόγηση των 53 στελεχών που υπέβαλαν αίτηση για τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών σε μία από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες, σε διεθνές και εγχώριο επιχειρησιακό περιβάλλον, συμβουλευτική εταιρεία επιλογής και αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού, ενώ με ανάλογη διαδικασία έγινε η στελέχωση των Διευθύνσεων και των Υπηρεσιών.

Η χρηστή διοίκηση στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ αποτυπώνεται άλλωστε στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας. Για τη χρήση του 2018 οι δείκτες μέτρησης αποδοτικότητας της Εταιρείας είναι ενισχυμένοι, ενώ τα κέρδη προ Φόρων της Εταιρείας αυξήθηκαν σημαντικά. Μάλιστα, η ΕΥΔΑΠ θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων, με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, τη διανομή μερίσματος αυξημένου κατά 35% (0,27 ευρώ ανά μετοχή μεικτό).

Ωστόσο, παρά τα θετικά αποτελέσματα της διοίκησης του κ. Μπενίση, ο ίδιος για λόγους αξιοπρέπειας ζητά να μην αξιολογηθεί για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

ΣΧΟΛΙΑ