ΕΒΕΠ: Νέο ρεκόρ σημειώνουν από τις αρχές του 2022 οι ιδρύσεις νέων εταιρειών στον Πειραιά - iefimerida.gr

ΕΒΕΠ: Νέο ρεκόρ σημειώνουν από τις αρχές του 2022 οι ιδρύσεις νέων εταιρειών στον Πειραιά

Λιμάνι του Πειραιά
Το λιμάνι του Πειραιά / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο ρεκόρ σημειώνουν, από τις αρχές του 2022, οι ιδρύσεις νέων εταιρειών στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) που δημοσιοποίησε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, από τις αρχές του χρόνου μέχρι τις 21 Νοεμβρίου έχουν ανοίξει 1.162 νέες επιχειρήσεις, δηλαδή 5, κάθε εργάσιμη ημέρα. Στο ίδιο διάστημα έχουν διαγραφεί 213 επιχειρήσεις, δηλαδή για κάθε πέντε επιχειρήσεις που ανοίγουν, κλείνει μόλις μία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των επιχειρήσεων, που άνοιξαν και, μεταξύ άλλων, οι 560 είναι ΙΚΕ, οι 153 ΕΠΕ, οι 141 ΑΕ, οι 83 ΕΕ και οι 81 ΟΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, Βασίλη Κορκίδη, «η επιχειρηματικότητα, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία του ΓΕΜΗ στον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο, δείχνει αντοχή, με τις τάσεις ανάπτυξης του επιχειρείν να παραμένουν ανοδικά ισχυρές, παρά τις αντιξοότητες που δημιουργεί ο, κατά κύριο λόγο, «εισαγόμενος» πληθωρισμός εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία».

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΒΕΠ και του ΕΛΙΝΤ

Επιπλέον, το επιμελητήριο ανακοίνωσε ότι υπεγράφη χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΠ μνημόνιο συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ) από τους δυο προέδρους, Βασίλη Κορκίδη και Δρ Νικόλαο Λιάπη.

Στην συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο στη χθεσινής συνεδρίασης το επίκεντρο αποτέλεσαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, οι προτάσεις του επιμελητηρίου για τη Γαλάζια Οικονομία και η διαδικασία διαβούλευσης για την αναθεώρηση του Ν/Σ 3325/05 «Ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικών, βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, αναφέρθηκε ότι η συνεργασία αφορά στην ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και τη διευκόλυνση της διάχυσης νέων ιδεών και μεθόδων στο ναυτιλιακό γίγνεσθαι, με ειδικότερη έμφαση την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων στον χώρο των ναυτικών, ναυτιλιακών και λιμενικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, αφορά στη δημιουργία «γεφυρών» επικοινωνίας και συνεργειών μεταξύ επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ναυτιλίας, την υποστήριξη ερευνών και μελετών, με στόχο την ανάπτυξη της ναυτικής τεχνολογίας και την παραγωγή βιώσιμων τεχνολογικών λύσεων για τη ναυτιλιακή κοινότητα, με Ενεργειακή, Περιβαλλοντική και Κοινωνική Προστιθέμενη Αξία, αλλά και την υλοποίηση ενεργειών πληροφόρησης και εξωστρέφειας με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της ναυτικής τεχνολογίας και την άμεση συνάφειά της με ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΒΕΠ Πειραιάς εταιρείες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ