Χρίστος Δήμας: Και οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ ή ΕΠΕ στο Elevate Greece | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr

Χρίστος Δήμας: Και οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ ή ΕΠΕ στο Elevate Greece

Ο Χρίστος Δήμας
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Και οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ ή ΕΠΕ συμπεριλαμβάνονται στο Elevate Greece.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψαν τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 85490/10.08.2020 (B’ 3668) Κοινής Υπουργικής Απόφασης που αφορά στη σύσταση στη ΓΓΓΕΤ του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece», τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια εγγραφής και διαγραφής. Αξιοποιώντας στοιχεία υποβολών και αξιολογήσεων του πρώτου διμήνου λειτουργίας του Μητρώου και την πρόσφατη γνωμοδότηση του ΕΣΕΤΕΚ, η τροποποίηση της ΚΥΑ έχει δύο βασικούς στόχους:

  • Να δώσει τη δυνατότητα υποβολής στο Elevate Greece σε υποψήφιες νεοφυείς επιχειρήσεις με νομική μορφή μονοπρόσωπη ΙΚΕ ή ΕΠΕ.
  • Να επιταχύνει τη διαδικασία υποβολής και ελέγχου τυπικών δικαιολογητικών.

Δήμας: Στόχος του Elevate Greece η ενίσχυση και η εξωστρέφεια της
νεοφυούς επιχειρηματικότητας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων ”Elevate Greece” αποτελεί ένα εγχείρημα της Πολιτείας με στόχο την ενίσχυση, την οργάνωση και εξωστρέφεια του εγχώριου οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Μετά το πρώτο δίμηνο λειτουργίας, αποκτήσαμε δεδομένα και εμπειρία και προχωρήσαμε σε αποφασιστικές κινήσεις που θα διευκολύνουν τις υποψήφιες νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και το έργο των αξιολογητών. Καθώς σύντομα θα ανακοινώσουμε με τον συναρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννη Τσακίρη νέα πρόσκληση μέσω του ΕΣΠΑ που θα απευθύνεται στις εγγεγραμμένες και μόνο νεοφυείς επιχειρήσεις, καλούμε τους υποψήφιους, να προχωρήσουν στην οριστική υποβολή των αιτήσεων, πάντα όμως με τη δέουσα προσοχή».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ