Αύξηση 1,3% σημείωσαν οι αφίξεις στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια) της χώρας τον Ιούνιο.
Οι αφίξεις στα καταλύματα ανήλθαν σε 5.580.961, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 24.061.112, σημειώνοντας αύξηση 1,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025.
Τα στοιχεία τις ΕΛΣΤΑΤ για τα ξενοδοχεία
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, παρατηρήθηκε αύξηση 1,7% στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών.
Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε μείωση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 0,4% και 0,9%, αντίστοιχα.
Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 82% και 89,5% αντίστοιχα, στο σύνολο των καταλυμάτων. Ενώ, η μέση συνολική διανυκτέρευση ανήλθε σε 4,3 ημέρες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ