fbpx Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες – Το 100% ελληνικό κριθάρι και πώς συμβάλλει στην ελληνική οικονομία | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | iefimerida.gr
×
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες – Το 100% ελληνικό κριθάρι και πώς συμβάλλει στην ελληνική οικονομία

Αθηναϊκή Ζυθοποιία αγρότης κριθάρι
20|11|2020 | 10:24
Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Σταθερή στρατηγική επιλογή η προμήθεια ελληνικού κριθαριού

Σε καιρούς δύσκολους και πρωτόγνωρους, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και την ελληνική οικονομία, με το μεγαλύτερο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας και την κάλυψη των παραγωγικών αναγκών της με 100% ελληνικό κριθάρι.

Φέτος, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των έκτακτων περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί σε όλη την Ελλάδα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, η εστίαση αλλά και ο κλάδος της φιλοξενίας επηρεάστηκαν βαθύτατα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των πωλήσεων μπίρας και ως εκ τούτου την αναγκαστική μείωση στις παραγόμενες ποσότητες μπίρας.

Ωστόσο, παρά τις δύσκολες συγκυρίες, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για την ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και συνεχίζει να στηρίζει τους περισσότερους από τους 2.000 παραγωγούς – συνεργάτες της, από 19 νομούς στην Ελλάδα, μέσα από το πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας, εξασφαλίζοντάς τους έτσι, μια σταθερή πηγή εισοδήματος.

Βυνοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας
Βυνοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Η σπορά ελληνικού βυνοποιήσιμου κριθαριού ξεκίνησε και φέτος

Έτσι λοιπόν, και φέτος, οι συνεργάτες – παραγωγοί της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ξεκίνησαν την σπορά ελληνικού βυνοποιήσιμου κριθαριού – για 13η χρονιά – η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου. Μάλιστα, φέτος, η έκταση της καλλιεργούμενης γης αναμένεται να ξεπεράσει τα 120.000 στρέμματα.

Το αποτύπωμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην ελληνική οικονομία

Από το 2008 που υλοποιείται το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία υποστηρίζει ουσιαστικά τους αγρότες της ελληνικής περιφέρειας. Το αποτύπωμα της στην ελληνική οικονομία είναι σημαντικό καθώς μόνο μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος έχει δημιουργήσει περισσότερα από 100 εκ. ευρώ συνολική προστιθέμενη αξία ενώ έχει δημιουργήσει περίπου 800 έμμεσες νέες θέσεις εργασίας. Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει προμηθευτεί, συνολικά περισσότερους από 510.000 τόνους ελληνικού κριθαριού, ενώ το 2020 προμηθεύτηκε 55.000 τόνους, απορροφώντας, σε μία συντονισμένη προσπάθεια με τους συγκεντρωτές-συνεργάτες της, το κόστος της κρίσης που έφερε ο COVID-19.

Ερευνες για ανταγωνιστικότερο ελληνικό κριθάρι

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία όμως δεν σταματά εκεί και πρωτοπορεί και σε επίπεδο έρευνας και καινοτομίας μέσω της συνεργασίας της με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δοκιμάζοντας την καλλιέργεια νέων ποικιλιών βυνοποιήσιμου κριθαριού σε 6 πειραματικούς αγρούς που διαθέτει. Στους αγρούς αυτούς καλλιεργούνται ποικιλίες που προσαρμόζονται καλύτερα στο ελληνικό κλίμα και παρουσιάζουν καλύτερη συμπεριφορά κατά τη διαδικασία της βυνοποίησης και της ζυθοποίησης. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται προϋποθέσεις για αποδοτικότερη παραγωγή, για ανταγωνιστικότερο ελληνικό κριθάρι και μεγαλύτερο όφελος για την εθνική οικονομία. Μέχρι σήμερα έχουν δοκιμαστεί 60 ποικιλίες στους πειραματικούς αγρούς, από τις οποίες 18 έχουν μπει συνολικά στην παραγωγή.

ΣΧΟΛΙΑ