Τα παράνομα εμβάσματα στην ανιψιά του Ασαντ -Η 22χρονη ζει στο Λονδίνο, σπουδάζει και χαλάει 150.000 λίρες το χρόνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα παράνομα εμβάσματα στην ανιψιά του Ασαντ -Η 22χρονη ζει στο Λονδίνο, σπουδάζει και χαλάει 150.000 λίρες το χρόνο [εικόνες]

Ανιψιά Ασαντ
Τα παράνομα χρήματα της ανιψιάς του Ασαντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η Συρία να ζει το δικό της δράμα τα τελευταία πολλά χρόνια, ωστόσο οι συγγενείς και οι φίλοι του ανθρώπων του καθεστώτος και του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους και σε εντελώς διαφορετικό κλίμα και ρυθμούς.

Οπως η ανιψιά του Ασαντ, η 22χρονη Ανισέ Τσόκατ, η οποία μένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα στο Λονδίνο, όπου σπουδάζει. Και φυσικά δεν είναι η μόνη, αφού καθόλη τη διάρκεια του πολέμου πολλά δημοσιεύματα αποκάλυπταν τη χλιδή στην οποία ζούσε η οικογένεια Ασαντ, ενώ ο λαός λιμοκτονούσε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

56 περίεργες καταθέσεις στην ανιψιά του Ασαντ

Η Τσόκατ, γίνεται τώρα θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ καθώς οι τραπεζικοί λογαριασμοί της στη Μεγάλη Βρετανία μπλοκαρίστηκαν. Οι αρμόδιες βρετανικές αρχές που διεξήγαγαν σχετική έρευνα, εντόπισαν 56 καταθέσεις μετρητών στο λογαριασμό της στη Barcklays μεταξύ 2017 και 2018 που θεωρήθηκαν ύποπτες. Το συνολικό ποσό των καταθέσεων ξεπερνά τις 150.000 λίρες (μόνο 60.000 λίρες το χρόνο είναι το ενοίκιό της). Ο λόγος που μπλόκαραν το λογαριασμό της ήταν γιατί οι καταθέσεις έγιναν σε διάφορα ταμεία σε υποκαταστήματα της τράπεζας στη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος ήταν ένας τρόπος για να παρακάμψουν τους περιορισμούς κεφαλαίου της ΕΕ από το συριακό καθεστώς.

Πατέρας της 22χρονης είναι ο Ασεφ Τσόκατ, υπουργός Αμυνας του Ασαντ από το 2011 μέχρι το θάνατό του το 2012. Μητέρα της είναι η αδελφή του προέδρου Ασαντ, Μπουσρά αλ Ασαντ. Και αυτή όπως και ο Σύριος πρόεδρος υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις.

Οικογένεια του Μπασάρ αλ Ασαντ
Οικογένεια Ασαντ. Ο Μπασάρ αλ Ασαντ με την σύζυγό του Αλμα στα δεξιά και αριστερά ο πατέρας της 22χρονης με την μητέρα της, αδελφή του Σύριου πρόεδρου.

Πάγωσαν οι λογαριασμοί της ανιψιάς του Ασαντ

Ο επικεφαλής της μονάδας καταπολέμησης της διαφθοράς, εξηγώντας την κίνηση αυτή των βρετανικών αρχών, ανέφερε ότι «η έρευνα μας έδωσε στοιχεία για πολύπλοκες διαδρομές παράνομης χρηματοδότησης. Οι φαινομενικά αθώες καταθέσεις σε τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί τελικά να είναι χρήματα τα οποία ανήκουν σε άτομα που υπόκεινται σε διεθνείς κυρώσεις».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο τραπεζικός λογαριασμός της Τσόκατ, τη στιγμή του παγώματος, είχε 24.5000 λίρες. Δικαστήριο του Γουέστμινστερ επικύρωσε πρόσφατα την απόφαση για σφράγισμα του λογαριασμού. Στην νεαρή δεν θα επιβληθούν κυρώσεις, πέραν του ότι χάνει τα χρήματά της.

Η χλιδάτη ζωή της οικογένειας Ασαντ

Και η 22χρονη Ανισέ, φαίνεται ότι βαδίζει στα χνάρια της οικογένειας, ζώντας μια πλουσιοπάροχη ζωή στο Λονδίνο, με εξόδους, πλουμιστά φορέματα και άλλες πολυτέλειες, στα χρόνια που ο πόλεμος μαίνεται στη χώρα της. Ακολουθεί με άλλα λόγια το δρόμο που χάραξε η θεία της Ασμα Ασαντ, η οποία παρά τα όσα συνέβαιναν όλα αυτά τα χρόνια στη Συρία συμπεριφερόταν (και ξόδευε) σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό.

Ανισέ Ασαντ με φίλους

Με φορέματα που φοράνε κορίτσια της ηλικίας της, η Ανισέ περνά ανέμελα φοιτητικά χρόνια στο Λονδίνο, μακριά από την εμπόλεμη Συρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανιψιά Ασαντ με φίλους

Βόλτες, μοντέρνα ρούχα και χαμόγελα με φίλους .

Ανιψιά Ασαντ διασκεδάζει με φίλους

Και φυσικά εμφανίσεις εστέτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανιψιά Ασαντ έξω με φίλους
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπασάρ αλ Άσαντ Συρία Λονδίνο τράπεζα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ