Πτώση πάνω από 7% στην τιμή του πετρελαίου -Αναπάντεχη η αντίδραση των αγορών μετά την επίθεση του Ιράν - iefimerida.gr

Πτώση πάνω από 7% στην τιμή του πετρελαίου -Αναπάντεχη η αντίδραση των αγορών μετά την επίθεση του Ιράν

Εγκατάσταση πετρελαίου στις ΗΠΑ
Εγκατάσταση πετρελαίου στις ΗΠΑ / AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κόντρα στους φόβους της παγκόσμιας κοινότητας μετά την επίθεση του Ιράν, οι τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει την κατιούσα.

Μία ώρα περίπου μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην αμερικανική βάση Αλ-Ουντέιντ στο Κατάρ, οι τιμές του πετρελαίου καταγράφουν πτώση μέχρι και 7,5%.

Γύρω στις 21:15 (ώρα Ελλάδας) η τιμή του αμερικανικού αργού WTI έπεσε στα 69,01 δολάρια το βαρέλι (-6,51%), επιστρέφοντας στο επίπεδο όπου βρισκόταν πριν ξεκινήσουν τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στο Ιράν, στις 13 Ιουνίου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 6,41%, στα 72,07 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ημερών.

«Πρόκειται για στρατιωτικό στόχο που βρίσκεται μακριά από αστικά κέντρα και φαίνεται ότι οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δεν απειλούνται» σχολίασε ο Τζον Κίλνταφ, της Again Capital.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η αγορά δεν θεωρεί ότι πρόκειται για κλιμάκωση της σύγκρουσης, αλλά για «ένα μέτρο που πήραν οι Ιρανοί για να σώσουν τα προσχήματα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το γεγονός πως το Ιράν είχε προειδοποιήσει το Κατάρ για την επίθεση, και άρα οι ΗΠΑ είχαν χρόνο να εκκενώσουν τη βάση αλλά και να αναχαιτίσουν τους περισσότερους από τους πυραύλους, ερμηνεύεται από τις αγορές ως σημάδι αποκλιμάκωσης της κρίσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ