Alpha Bank: Η Reggeborgh πούλησε τη συμμετοχή της στη UniCredit - iefimerida.gr

Alpha Bank: Η Reggeborgh πούλησε τη συμμετοχή της στη UniCredit

Alpha Bank καμαρα
Alpha Bank / Φωτογραφία: Alexandros Michailidis / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πώληση της συμμετοχής του στην Alpha Bank προχώρησε ο ολλανδικός όμιλος Reggeborgh.

Το 9,7% που κατείχε περνάει στη Unicretid που ενισχύει τη θέση της στην ελληνική τράπεζα καθώς το ποσοστό της θα προσεγγίσει το 20%.

«Μαζί με το 9,6% που κατέχει σήμερα, οι συνολικές θέσεις της UniCredit στην Alpha θα ανέλθουν σε περίπου 20%, επιτρέποντας την ενοποίηση των μετοχών και, ως εκ τούτου, αντικατοπτρίζοντας καλύτερα τη θετική συμβολή της στρατηγικής συνεργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η UniCredit θα υποβάλει όλες τις απαιτούμενες κανονιστικές υποβολές για την απόκτηση μεριδίου στην Alpha άνω του 10% και έως 29,9%.

Η συναλλαγή θα δημιουργήσει επιπλέον καθαρά κέρδη περίπου 180 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία η UniCredit θα επιστρέψει στους μετόχους της σύμφωνα με την πολιτική διανομής της.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του τέλους του 2025. Θα έχει αντίκτυπο περίπου. 40 μονάδες βάσης στον δείκτη CET1 της UniCredit, με απόδοση της επένδυσης ως έχει περίπου 16% (περίπου 19% από την έναρξη), την οποία αναμένουμε να βελτιώσει χάρη στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο πλαίσιο της συνεργασίας.» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ιταλική τράπεζα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Unicredit Andrea Orcel υπογράμμισε ότι η επιτυχημένη συνεργασία με την Alpha Bank έχει ήδη αποδώσει αξια που ξεπερνά κατά πολύ τις προσδοκίες και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη δυναμική μπροστά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγετική ομάδα της Alpha, στη στρατηγική της, και στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της συνεργασίας, η εμπλοκή μας με την ελληνική κυβέρνηση και τους κορυφαίους θεσμούς της χώρας υπήρξε εξαιρετικά θετική. Η προσέγγιση και η στήριξή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της συνεργασίας και σε αυτή τη νέα επένδυση.»

Ο Βασίλειος Ψάλτης, CEO της Apha Group, δήλωσε

«Χαιρετίζουμε την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της UniCredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, που αποτελεί επιβεβαίωση της επιτυχίας της Στρατηγικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο Τραπεζικών Ομίλων, που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2023. Έκτοτε συνεργαζόμαστε εντατικά σε ένα ευρύ φάσμα τραπεζικών και επενδυτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας για τους πελάτες μας, από το wealth management έως τις υπηρεσίες χρηματοδότησης μεγάλων επιχειρήσεων και επενδυτικών συμβουλών στις κεφαλαιαγορές. Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι πελάτες της Alpha Bank απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και επωφελούνται από τη δυνατότητα πρόσβασης στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα του Στρατηγικού μας εταίρου.

Η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της UniCredit στην Alpha Bank αποτελεί απόδειξη της δυναμικής περαιτέρω ανάπτυξης της Στρατηγικής μας Συνεργασίας. Ταυτόχρονα, συνιστά ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της Τράπεζας μας και της Ελληνικής Οικονομίας, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη άμεση επένδυση που πραγματοποιείται από μια εκ των κορυφαίων Ευρωπαϊκών Τραπεζών στον Ελληνικό Τραπεζικό κλάδο κατά την τελευταία 20ετία. Στηριζόμενοι στην νέα αυτή επένδυση, παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του επιχειρηματικού μας πλάνου, με σκοπό τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και τους πελάτες μας.

Τέλος, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τη Reggeborgh Invest B.V. και την Ομάδα της για την αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξη προς τον Όμιλο της Alpha καθ’ όλη την περίοδο του μετασχηματισμού μας και επανεκκίνησης της αναπτυξιακής μας τροχιάς.»

Στουρνάρας: Αντανακλά τα σημαντικά βήματα προόδου του τραπεζικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή την αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, δήλωσε τα εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η αύξηση της συμμετοχής της Unicredit στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank, μέσω εξαγοράς των μετοχών που κατείχε το επενδυτικό σχήμα Reggeborgh Invest, είναι μια πολύ θετική εξέλιξη για τις δύο τράπεζες και είναι κυρίως το αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που είχαν αναπτύξει μεταξύ τους το τελευταίο διάστημα.
Αντανακλά επίσης και τα σημαντικά βήματα προόδου του τραπεζικού τομέα και της ελληνικής οικονομίας, τα οποία πιστοποιούνται και από τις συνεχείς αναβαθμίσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και των ελληνικών τραπεζών από τους οίκους αξιολόγησης.
Η συναλλαγή αυτή δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στον τραπεζικό τομέα: Οι διασυνοριακές συνεργασίες μεταξύ υγειών τραπεζών, μαζί με την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, της Ένωσης Κεφαλαιαγορών και με την απλοποίηση διαδικασιών, καταπολεμούν τον κατακερματισμό της Ευρωπαϊκής αγοράς, δημιουργούν οικονομίες κλίμακας, βελτιώνουν την ρευστότητα και την αποτελεσματικότητα, με αποτέλεσμα υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη, ταχύτερη μετάδοση των αποτελεσμάτων της νομισματικής πολιτικής, χαμηλότερες τιμές αγαθών και υπηρεσιών και, τελικά, μεγαλύτερη οικονομική ευημερία.
Αξίζουν συγχαρητήρια στον Andrea Orcel, τον Henry Holterman, τον Βασίλη Ψάλτη και τους συνεργάτες τους για τον επαγγελματισμό τους και την πολύ καλή συνεργασία τους με την Τράπεζα της Ελλάδος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alpha Bank
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ