«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Eπ' αόριστον ανοιχτό το πρόγραμμα -Όλες οι αλλαγές - iefimerida.gr

«Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»: Eπ' αόριστον ανοιχτό το πρόγραμμα -Όλες οι αλλαγές

Αλλάζω συσκευή
Οδηγός για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή»
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ

Το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις», συνολικού ύψους 176,75 εκατ. ευρώ, θα παραμείνει ανοικτό για υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Το πρόγραμμα είχε πάρει παράταση για υποβολή αιτήσεων μέχρι τις15 Μαΐου. Επιπλέον, προστέθηκαν και κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα.

Οι τροποποιήσεις για το «Αλλάζω συσκευή για τις επιχειρήσεις»

Στις τροποποιήσεις του οδηγού συμπεριλαμβάνονται οι εξής:

  • Καταργείται η απαίτηση αναβάθμισης κατά δύο τουλάχιστον ενεργειακές κατηγορίες, ενώ παραμένει η υποχρέωση της μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων (CO2) τουλάχιστον κατά 35% και της εξοικονόμησης πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον κατά 40%.
  • Για επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό έως 150.000 ευρώ για τον κλάδο του τουρισμού και έως 80.000 ευρώ για τους κλάδους του εμπορίου και των λοιπών υπηρεσιών, σε περίπτωση που κατά την υποβολή της αίτησης δεν έχει εκδοθεί το ΠΕΑ του κτιρίου/των κτιρίων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο ή η Έκθεση Ενεργειακού Ελέγχου, δίνεται αποκλειστική προθεσμία ενός μήνα από την υποβολή της αίτησης για την προσκόμισή του και τα παραπάνω δηλώνονται με Υπεύθυνη Δήλωση.
  • Μετά την εξάντληση του διαθέσιμου προϋπολογισμού, οι υπόλοιπες οριστικά υποβληθείσες αιτήσεις παραμένουν στο σύστημα ως επιλαχούσες, με βάση την χρονοσήμανση που έλαβαν κατά την υποβολή τους.

Με την ολοκλήρωση του χρονικού διαστήματος υποβολής αιτήσεων, παύει η δυνατότητα υποβολής αίτησης (χρονοσήμανση και απόδοση κωδικού αίτησης).

Επιλαχόντες

Οι αιτήσεις που δεν έχουν δεσμεύσει πόρους βάσει των παραπάνω και στο πλαίσιο της χρονικής προτεραιότητας, παραμένουν στο Πληροφοριακό Σύστημα ως επιλαχούσες. Σε κάθε περίπτωση, για τις υποβληθείσες αιτήσεις εξακολουθεί να ισχύει η διαδικασία υποβολής ΠΕΑ και λοιπών ελέγχων.

Οι παραπάνω αλλαγές ενσωματώνονται στο Πληροφοριακό Σύστημα υποβολής αιτήσεων. Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomoepixeiro.energy-invest.gov.gr/ και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης: «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ