Σε λειτουργία η πλατφόρμα MyBusinessSupport για την επιστρεπτέα προκαταβολή -Πώς λειτουργεί - iefimerida.gr

Σε λειτουργία η πλατφόρμα MyBusinessSupport για την επιστρεπτέα προκαταβολή -Πώς λειτουργεί

ΑΑΔΕ: Νέο περιβάλλον για myBusinesSupport και αξιόγραφα
ΑΑΔΕ: Νέο περιβάλλον για myBusinesSupport και αξιόγραφα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ στην οποία οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερωθούν για το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που τους έχει εγκριθεί.

Από σήμερα μέχρι και τις 15 Μαΐου οι ενδιαφερόμενοι μπαίνοντας στο aade.gr/MyBusinessSupport όπου και είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους, θα μπορέσουν αφενός να ενημερωθούν για το ποσό του δανείου που τους προεγκρίθηκε αλλά και να δηλώσουν αν αποδέχονται τους όρους χορήγησής του, προκειμένου αυτή να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την Αίτηση Χορήγησης και να επιλέξουν το τελικό ποσόν του δανείου (στην περίπτωση που επιθυμούν να ζητήσουν μικρότερο ποσόν από το εγκεκριμένο) αποδεχόμενοι παράλληλα τους όρους αποπληρωμής, όπως περιγράφονται στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τα ελάχιστα ποσά που έχουν ορισθεί για την επιστρεπτέα προκαταβολή είναι:

  • από 2.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 50 εργαζόμενους.
  • Το ανώτατο ύψος ενίσχυσης ανά επιχείρηση δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 350.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που απασχολούν έως 250 άτομα και το ποσό των 500.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 250 άτομα.

Η επιστροφή του ποσού αρχίζει από το 2022 – υπάρχει δηλαδή περίοδος χάριτος μέχρι τις 31/12/ 2021 – και θα γίνει σε 40 ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις. Το ποσό της ενίσχυσης εμφανίζεται στις οφειλές της επιχείρησης στο TAXISNet. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα δουν το ποσό που τους αναλογεί και θα υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» στο TAXISnet.

Επιτόκιο είναι το βασικό επιτόκιο που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης. Δηλαδή, με σημερινά δεδομένα, κάτω του 1%.

Πότε και πως θα γίνουν οι πληρωμές

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση χορήγησης και να επιλέξουν το τελικό ποσόν του δανείου, αποδεχόμενοι τους όρους αποπληρωμής που αναφέρει η ΑΑΔΕ. Οσοι δεν πρόλαβαν να αιτηθούν ή να προεγκριθούν, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος για την επιστρεπτέα προκαταβολή.  

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίσης, ορίστηκαν τα ελάχιστα ποσά για τις επιχειρήσεις, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων που διέθεταν και με τους οποίους διέθετε με σχέση εξαρτημένης εργασίας ως τις 31 Μαρτίου. Εως 5 εργαζομένους το ελάχιστο ποσό είναι 2.000 ευρώ, από 6 έως 20 στις 8.000 ευρώ, από 21 ως 50 έως και 15.000 ευρώ, ενώ 30.000 ευρώ είναι για επιχειρήσεις άνω των 50 εργαζομένων. Το ανώτατο ποσό ανά επιχείρηση είναι 350.000 για έως και 250 εργαζόμενους και 500.000 για άνω των 250 εργαζομένων.

Η επιστροφή του ποσού αρχίζει από το 2022 και θα γίνει σε 40 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το ποσό της ενίσχυσης εμφανίζεται στις οφειλές της επιχείρησης στο TAXISNet. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα δουν το ποσό που τους αναλογεί και θα υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση επιστρεπτέας προκαταβολής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» στο TAXISnet.

Οι οδηγίες αίτησης στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ