Τα «μυστικά» του MyDATA: Πώς λειτουργούν τα ψηφιακά βιβλία και τιμολόγια -Ποιους αφορά η υποχρέωση

© Shutterstock / File

Τα ηλεκτρονικά βιβλία και τιμολόγια ήταν ένα πάγιο αίτημα των τεχνοκρατών και των ανθρώπων της αγοράς οι οποίοι υποστήριζαν ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα χανόταν η μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Εν έτει 2021, το MyDATA φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το “κενό”, αλλά συν τοις άλλοις να κάνει πιο εύκολη τη ζωή σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και φυσικά σε λογιστές- φοροτεχνικούς, που θα απαλλαγούν από γραφειοκρατικές διαδικασίες π.χ υποβολή Συγκεντρωτικών Καταστάσεων. Ωστόσο, ως είθισται, το καινούργιο και το άγνωστο ενεργοποιεί αντανακλαστικά, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη συνεχούς ενημέρωσης από την ΑΑΔΕ για τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη εφαρμογή του MyDATA. 

Αυτά είναι τα «μυστικά» του MyDATA


Αποκαλυπτικά είναι, άλλωστε, τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιοποίησε μόλις χθες η Eurostat, από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει ένα από τα χαμηλότερα- για την ακρίβεια την τρίτη χειρότερη επίδοση- ποσοστά ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων στην Ευρώπη.

Διαβάστε στο economistas το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού με τη συνέντευξη του Νίκου Παπαγιάννη, υπευθύνου της Επιστημονικής Ομάδας Epsilon Net, για το MyDATA και τα «μυστικά» του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά βιβλία τιμολόγια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ