2009-2018: Η δεκαετία της ανώμαλης προσγείωσης των τραπεζών - iefimerida.gr

2009-2018: Η δεκαετία της ανώμαλης προσγείωσης των τραπεζών

Ελληνικές τράπεζες
2009-2018: Η ανώμαλη προσγείωση των τραπεζών /ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aπώλεια πολλών χιλιάδων θέσεων εργασίας, λουκέτο σε χιλιάδες καταστήματα και πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια χαμένων καταθέσεων είναι απολογισμός της κρίσης, για το διάστημα 2009 – 2018, για τις εγχώριες τράπεζες.

Σε γενικές γραμμές οι τράπεζες, από πλευράς μεγέθους, έμειναν μισές, σε σχέση με τα προ κρίσεως επίπεδα, ενώ υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων που είχαν πραγματοποιήσει στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Περισσότερες από 10 τράπεζες διέκοψαν τη λειτουργία τους. Για την ακρίβεια διασπάστηκαν σε «καλό» (καταθέσεις και εξυπηρετούμενα δάνεια) και «κακό» (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) κομμάτι και το «καλό» απορροφήθηκε από κάποια συστημική τράπεζα ενώ το «κακό» τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Δείτε αναλυτικά στο economistas.gr τα στοιχεία για το πόσες θέσεις εργασίας χάθηκαν και πόσα καταστήματα έκλεισαν και ποιες είναι οι από εδώ και πέρα προοπτικές του κλάδου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζες Ελλάδα κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ