Βγαίνει στο σφυρί το ιστορικό σπίτι της οικογένειας «Κοκοβίκου» στα Αναφιώτικα [εικόνες] - iefimerida.gr

Βγαίνει στο σφυρί το ιστορικό σπίτι της οικογένειας «Κοκοβίκου» στα Αναφιώτικα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση παρασέρνει τα πάντα – ακόμα και ιστορικά κτήρια που έχουν συνδεθεί με κάτι περισσότερο από τα χρήματα που ζητάει το Δημόσιο για να καλύψει τρύπες.

Σύμφωνα με το Βήμα, η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) πρόκειται να πουλήσει κάποια ιστορικά, νεοκλασικά κτήρια στα Αναφιώτικα, ανάμεσα σε αυτά και το εμβληματικό σπίτι στο οποίο γυρίστηκε η γνωστή ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και την Μάρω Κοντού που υποδύονταν την οικογένεια Κοκοβίκου.

Στην ταινία το σπίτι γκρεμίστηκε για να χτιστεί πολυκατοικία, όμως στην... κανονική ζωή παραμένει ακόμα «εν ζωή» απλώς τώρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr, πρόκειται να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού.

Η διώροφη οικία βρίσκεται της επί της οδού Τριπόδων 32 στη «ρίζα» του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης.

Το υπουργείο Πολιτισμού δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για αυτό το κομμάτι της νεοελληνικής ιστορίας, που σφραγίζει με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο τη φυσιογνωμία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και «συνομιλεί» ευθέως με τα μνημεία της Ακρόπολης.

Τα περισσότερα από τα κτίρια αυτά κρύβουν ιστορίες χρεωκοπίας και βέβαια, έχουν βρεθεί χρόνια τώρα στο έλεος των καταπατητών, ωστόσο παραμένουν πάντα, με τον δικό τους τρόπο «ζωντανό» κομμάτι της πρωτεύουσας.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η δημοπρασία

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο διαγωνισμός τρέχει από τις 8 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 23 Σεπτεμβρίου.

Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της κυβέρνησης, προτεραιότητα στις μεταβιβάσεις ακινήτων από την ΕΤΑΔ στο ΤΑΙΠΕΔ προς πώληση ή για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα των δημοπρασιών για την απευθείας διαδικασία έχουν ακίνητα που εκτιμάται ότι θα αποφέρουν έσοδα. Και βέβαια, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς ελκυστικότερα περιουσιακά στοιχεία για τον υποψήφιο αγοραστή από τη ζωντανή ιστορία της πόλης.

Στα ταμεία του κράτους αναμένεται να μπουν 13 εκατ ευρώ

Από τους επτά πρώτους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν έως τώρα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται, σύμφωνα με Το Βήμα να μπουν στα ταμεία του κράτους 13 εκατ ευρώ, ενώ σχεδιάζεται να πωληθούν από την ΕΤΑΔ τμηματικά.

Την καθορισμένη ημερομηνία και ώρα, 23 Σεπτεμβρίου, στις 14:00, τα «χτυπήματα» γίνονται ηλεκτρονικά, χωρίς φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων. Την τιμή εκκίνησης θέτει το Δημόσιο ύστερα από εκτιμήσεις ορκωτών εκτιμητών. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανεβάζει την τιμή, ωσότου αναδειχθεί ο τελικός πλειοδότης. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τις ανταγωνιστικές προσφορές -όχι όμως και τα στοιχεία εκείνου που τις καταθέτει.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών αγορών της BusinessExchanges A.E. Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ, η πλατφόρμα ελέγχεται από ειδικούς για να αποφεύγονται οι στημένοι διαγωνισμοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ