Γιατί κρεμούσαν τα μωρά από τα παράθυρα στο Λονδίνο του '20; Μία απίστευτη πρακτική [βίντεο] - iefimerida.gr

Γιατί κρεμούσαν τα μωρά από τα παράθυρα στο Λονδίνο του '20; Μία απίστευτη πρακτική [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι φωτογραφίες με μωρά μέσα σε κλουβιά που κυριολεκτικά κρέμονται από τα παράθυρα να προκαλούν γέλιο, ή και ανησυχία στους χρήστες του διαδικτύου, ωστόσο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής πρακτική στο Λονδίνο των αρχών του 20ου αιώνα.

Η αφορμή για αυτή την απίστευτη μόδα ήταν το βιβλίο «Η φροντίδα και σίτιση των παιδιών» που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1890 από τον Δρ Λούθερ Εμετ Χόλτ και ήταν Βίβλος για την ανατροφή των παιδιών για δεκαετίες.

Στο βιβλίο αυτό, ο Δρ Χολτ προτείνει την έκθεση των βρεφών και των παιδιών σε πολύ δροσερούς χώρους και να κοιμούνται με τα παράθυρα ανοιχτά, εκτός κι αν χιονίζει. Μάλιστα προτείνει να ντύνουν καλά τα μωρά, ακόμη και 1 μηνός και να τα βγάζουν έξω ακόμα και το χειμώνα. Οπως επισημαίνει στο βιβλίο του, ο καθαρός αέρας στα μωρά, ανοίγει την όρεξη και δυναμώνει τον οργανισμό.

Ετσι τα κλουβιά για μωρά έγιναν η νέα τρέλα στη Βρετανία και όλοι οι Λονδρέζοι έχτιζαν μικρά δωμάτια με κάγκελα που κρέμονταν κυριολεκτικά έξω από τα παράθυρα τους για να αερίζονται συνεχώς τα μωρά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ