Το νέο Freelander λέγεται Land Rover Discovery Sport - iefimerida.gr

Το νέο Freelander λέγεται Land Rover Discovery Sport

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το νέο μικρό Land Rover, που θα αντικαταστήσει το Freelander που ήταν από το μοντέλα που θεμελίωσαν την κατηγορία των μεσαίων SUV, ονομάζεται Discovery Sport και οπτικά υιοθετεί κάποια στοιχεία από το πρωτότυπο Vision Concept και αρκετά περισσότερα από τα ακριβότερα Range Rover.

Από πλευράς διαστάσεων το μήκος του δεν ξεπερνά τα 4,60 μέτρα, αλλά παρόλα αυτά μπορεί να έχει και 3η σειρά καθισμάτων, με τις επιπλέον 2 θέσεις να είναι κατάλληλες μόνο για παιδιά έως 13 ετών.

Όσο για τη μεσαία σειρά καθισμάτων μπορεί να μετακινηθεί έως και κατά 16 εκατοστά κατά μήκος, για χάρη της πρακτικότητας. Παράλληλα το στυλ στο εσωτερικό είναι minimal, ενώ στις αυτόματες εκδόσεις, ακριβώς όπως και στο Evoque, δεν υπάρχει επιλογέας αλλά ένας περιστροφικός διακόπτης.

Το νέο μικρό Disco θα είναι αρχικά διαθέσιμο με τον κινητήρα πετρελαίου των 2.200 κυβικών της εταιρείας, με 150 άλογα στην έκδοση TD4 και με 190 στην SD4, σε συνδυασμό είτε με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων είτε με αυτόματο 9.

Αργότερα θα προστεθεί στη γκάμα και ο νέος diesel ED4 που θα αποδίδει από 150 άλογα και πάνω, θα ανήκει στη νέα σειρά Ingenium, θα συνδυάζεται αποκλειστικά με εμπρός κίνηση και θα εκπέμπει μόλις 119 γραμμάρια CO2. Κινητήρας βενζίνης θα είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, ο τετρακύλινδρος turbo των 2.000 κυβικών και των 240 ίππων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νέο αυτοκίνητο Freelander Land Rover Discovery Sport
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ