O Δημήτρης Παπαϊωάννου θριαμβεύει στην επικράτεια του διαδικτύου και μεταφέρει τον Σίσυφο στη Νέα Υόρκη [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

O Δημήτρης Παπαϊωάννου θριαμβεύει στην επικράτεια του διαδικτύου και μεταφέρει τον Σίσυφο στη Νέα Υόρκη [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διότι ναι, υπάρχει και το έργο που συνεχίζει να αναβλύζει να πάλλεται και μετά την επίσημη αυλαία. Η αυλαία δεν σηματοδοτεί την λήξη. Αυτό συμβαίνει με τα έργα του Δημήτρη Παπαϊωάννου και οι αριθμοί αποκαλύπτουν την αλήθεια: Ανέβασε ένα βίντεο από την κεντρική σκηνή του Πουθενά (2009) και σε τρεις μέρες 300.000 views καταμετρήθηκαν.

(Η εναρκτήρια σκηνή του Dust του Ακραμ Καν, «δάνειο» από το Πουθενά του Δ. Παπαϊωάννου)


Η σκηνή αυτή – την οποία αφιέρωσε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου- έγινε και η έμπνευση της πρώτης σκηνής του Dust του Ακραμ Καν που κάνει παγκόσμια περιοδεία με τον δημιουργό να ομολογεί στο πρόγραμμα ««Η πρώτη σκηνή του Dust είναι εμπνευσμένη από το “σύστημα σωματικής μηχανικής” που δημιούργησε αρχικά ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.» Με τη σκηνή αυτή του Ακραμ Καν να αποσπά εξαιρετικές κριτικές στα διεθνή μέσα, η νέα κυκλοφορία του βίντεο με την πρωτότυπη ιδέα, αυτή του Δημήτρη Παπαϊωάννου έχει φέρει ένα πρωτοφανές ρεκόρ εκατοντάδων χιλιάδων views μέσα σε τρεις μέρες.

(Watermill, προετοιμασία για το Σίσυφο του Δημήτρη Παπαϊωάννου)

Την ίδια ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ταξιδεύει για τη Νέα Υόρκη μαζί με ένα θραύσμα του Still Life – της παράστασης που παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Πρόκειται για τον Σίσυφο που θα παρουσιαστεί στο περίφημο Watermill Center Summer Benefit Gala του Ρόμπερτ Γουίλσον στις 26 Ιουλίου. Ταυτόχρονα ο Γουίλσον θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τη σειρά βίντεο πορτρέτων που δημιούργησε με κεντρικό θέμα την Lady Gaga και τα οποία παρουσιάστηκαν το φθινόπωρο στο Μουσείο του Λούβρου.

(Still Life)
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα μείνει στη Νέα Υόρκη προκειμένου να κάνει ένα εργαστήριο με τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο διεθνές καλοκαιρινό πρόγραμμα. Aκολουθεί το βίντεο με το κεντρικό θέμα του Πουθενά που δημιούργησε ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ειδικά για τα θυρανοίξια του Εθνικού Θεάτρου στο αποκατεστημένο κτίριο του Τσίλερ στην Αγίου Κωνσταντίνου το 2009.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ