Κορυφαίος επιστήμονας ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου Boeing: Ποιος ήταν ο Γεπ Λάνγκε [εικόνες] - iefimerida.gr

Κορυφαίος επιστήμονας ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου Boeing: Ποιος ήταν ο Γεπ Λάνγκε [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η συντριβή του Boeing της Malaysia Airlines. Ανάμεσα στους 298 νεκρούς, τουλάχιστον 100 πήγαιναν στη Μελβούρνη για το συνέδριο κατά του AIDS και μεταξύ αυτών ήταν και ο κορυφαίος Ολλανδός ερευνητής Γεπ Λάνγκε, διεθνής φυσιογνωμία της μάχης εναντίον του ιού.

Ο 60χρονος ερευνητής, ήταν καθηγητής της Ιατρικής, Επικεφαλής του Τμήματος της Παγκόσμιας Υγείας στο Ακαδημαϊκό Ιατρικό Κέντρο (AMC) του Πανεπιστημίου του Αμστερνταμ και εκτελεστικός Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου του Αμστερνταμ για την Παγκόσμια Υγεία και την Ανάπτυξη (AIGHD) καθώς και πρόεδρος της διευθύνουσας επιτροπής του AIGHD.

Το 2001, ίδρυσε το Ίδρυμα PharmAccess, μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στο Άμστερνταμ, το οποίο στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία του HIV / AIDS στις αναπτυσσόμενες χώρες και υπηρέτησε ως Πρόεδρος μέχρι το θάνατό του. Επίσης ήταν εξειδικευμένος στην θεραπεία κατά του ιού HIV και υπηρέτησε ως πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας AIDS από το 2002 μέχρι το 2004.

Ο άτυχος ερευνητής ήταν επίσης ο Επιστημονικός Διευθυντής του HIV [e]Ducation, ενός διαδικτιακού συστήματος μάθησης για γιατρούς, νοσηλευτές και συμβούλους που φροντίζουν οροθετικούς. Ηταν επίσης ιδρυτικός εκδότης του επιστημονικού περιοδικού, «Αντιική θεραπεία»

Στη μοιραία πτήση, ο Λάνγκε βρέθηκε γιατί ήταν καθ' οδόν για τη Μελβούρνη, όπου θα συμμετείχε στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο κατά του AIDS στις 19 Ιουλίου, ενώ μαζί του βρισκόταν και η συνεργάτις του Ζακλίν βαν Τονγκερεν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ