Θρήνος και οργή στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ και του Σίπολ από τους συγγενείς των θυμάτων [βίντεο&εικόνες] - iefimerida.gr

Θρήνος και οργή στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ και του Σίπολ από τους συγγενείς των θυμάτων [βίντεο&εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δραματικές είναι οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν στα αεροδρόμια της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία και του Σίπολ στην Ολλανδία όπου συγγενείς των θυμάτων κατέφτασαν λίγα λεπτά μετά την τραγωδία με την πτήση ΜΗ17 που εκτελούσε αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμών.

Στην Κουάλα Λουμπούρ, οι περισσότεροι συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing 777 έμαθαν τα νέα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Είδα τις ειδήσεις στην τηλεόραση» είπε η Akma Mohammad Noor, αδελφή της οποίας, η Rahimah ταξίδευε με το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία. «Θα ταξίδευε με τον γιο της, αλλά εκείνος δεν ήθελε να πάει» δήλωσε η Akma στους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

Η Rahimah, όπως πολλοί άλλοι Μουσουλμάνοι Μαλαισιανοί μετανάστες, πήγαινε στη χώρα της για το φεστιβάλ Eid al-Fitr, που σηματοδοτεί το τέλος του μήνα του Ραμαντάν, στις 28 Ιουλίου. «Θα γιορτάζαμε μαζί το Raya (φεστιβάλ)» έλεγε κλαίγοντας για την αδελφή της που εδώ και τριάντα χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Γενεύη και επρόκειτο να επιστρέψει στη Μαλαισία για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια.

Άλλοι συγγενείς στην Κουάλα Λουμπούρ ήταν φανερά εκνευρισμένοι με την αεροπορική εταιρεία που καθυστερούσε να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με την πτήση. Μάλιστα ένας άνδρας φώναζε στους υπευθύνους: «Είναι χαζό το MAS (Malaysia Airlines System- το σύστημα των Μαλαισιανών Αερογραμμών); Θέλουμε απλά να ξέρουμε τα ονόματα στη λίστα επιβατών από το MAS» έλεγε φωνάζοντας. Ο άνδρας ανέφερε ότι η αδελφή του, ο γαμπρός του και το δύο ετών μωρό τους ήταν πιθανότατα στο αεροπλάνο.

«Το Facebook είναι πιο αποτελεσματικό από το δίκτυο του MAS» είπε άλλος συγγενής που περίμενε να ακούσει νέα για τους δικούς του. Είναι τόσο αστείο. Είναι πραγματικά τραγελαφικό. Χρειαζόμαστε τη λίστα. Τη λίστα. Αυτό μόνο» έλεγε.

Θρήνος στην Κουάλα Λουμπούρ:

Δραματικές σκηνές στο αεροδρόμιο του Σίπολ στο Αμστερνταμ:

Ένα κορίτσι τοποθετεί στην πρεσβεία της Ολλανδίας στο Κίεβο ένα λούτρινο αρκουδάκι στη μνήμη των θυμάτων

Πάντως, εκτός από τους 154 Ολλανδούς επιβάτες, το αεροπλάνο που αναχώρησε από το Σίπολ με προορισμότην Κουάλα Λουμπούρ, μετέφερε 43 Μαλαισιανούς (οι 15 από τους οποίους ήταν μέλη του πληρώματος), 27 Αυστραλούς, 12 Ινδονήσιους, 9 Βρετανούς, 4 Γερμανούς, 5 Βέλγους, 3 Φιλιππινέζους, έναν Καναδό, σύμφωνα με την τελευταία σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από την Malaysia Airlines. Οι εθνικότητες των άλλων επιβατών εξακολουθούν να ερευνώνται. Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε χθες το βράδυ πως «πολλοί Γάλλοι μπορεί να βρίσκονταν» μέσα στο αεροπλάνο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ