Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 16.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ - iefimerida.gr

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 16.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 16.000 ανέργους σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας θα θέσει σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης για έξι μήνες σε ανέργους χαμηλών προσόντων.

Αφορά ανέργους με χαμηλά τυπικά προσόντα σε υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης χαμηλών προσόντων σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το νέο ΕΣΠΑ.

Το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τη σχετική απόφαση και εντός των ημερών αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι προτάσεις από τους φορείς που θα συμμετάσχουν για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το νέο πρόγραμμα θα παρέχει την εξασφάλιση εξάμηνης εργασίας στους ωφελούμενους ανέργους. Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση των ωφελούμενων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος, καθώς και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενίσχυση των ανέργων με χαμηλά τυπικά προσόντα και δεξιότητες, μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης και απασχόλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ