Κι όμως, υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα όπου ψωνίζεις ρούχα χωρίς να πληρώνεις τίποτα -Ο Σκόρος στα Εξάρχεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Κι όμως, υπάρχει μαγαζί στην Αθήνα όπου ψωνίζεις ρούχα χωρίς να πληρώνεις τίποτα -Ο Σκόρος στα Εξάρχεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές όμορφες νέες ιδέες έχουν γεννηθεί στα Εξάρχεια. Μία από αυτές έχει ήδη μεγαλώσει, αφού μετράει περίπου έξι χρόνια ζωής. Στη γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Ερεσσού, μια από τις συλλογικότητες της περιοχής, αποφάσισε να αντισταθεί στον καταναλωτισμό, πείθοντάς μας έτσι ότι στις ντουλάπες μας πρέπει να υπάρχει μόνο ό,τι έχουμε πραγματικά ανάγκη. Με αυτό το σκεπτικό, ο Σκόρος άνοιξε τις πόρτες του σε όσους ήθελαν να δωρίσουν ρούχα και αντικείμενα που δεν χρειάζονται πια. Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξουν για τους ίδιους ό,τι χρειάζονται, υπό τη διαδικασία της άτυπης ανταλλαγής. Με τον καιρό έγινε σημείο αναφοράς για κάποιους συνειδητοποιημένους καταναλωτές, για άπορους, οικονομικούς μετανάστες ή ακόμη και για εκείνους που θέλουν να ανανεώνουν συχνά-πυκνά την γκαρνταρόμπα τους με vintage κομμάτια και μάλιστα δωρέαν.

Κάθε Παρασκευή έχει βάρδια εκεί η κυρία Βάντα, μια κομψή συνταξιούχος της Ολυμπιακής. Η ίδια εξηγεί στο Popaganda.gr γιατί το εγχείρημα «ψωνίζω χωρίς να πληρώνω», όσο περίεργο και αν ακούγεται, αποφέρει αποτελέσματα που εξυπηρετούν και τους μεν και τους δε. «Είναι απλό αυτό που συμβαίνει εδώ. Μπορείς να φέρεις αντικείμενα ή ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια, αρκεί να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση, και στην συνέχεια μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις, χωρίς αυτά τα δύο να είναι αλληλένδετα. Μπορείς δηλαδή μόνο να πάρεις ή μόνο να φέρεις. Ό,τι θέλει ο καθένας. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι μπορεί κανείς να πάρει μέχρι τρία κομμάτια, γιατί στο παρελθόν είδαμε ότι κάποιοι έπαιρναν ρούχα από εμάς για να τα πουλήσουν. Oταν ξεκινήσαμε, θέλαμε να αλλάξουμε τη λογική σε σχέση με τον καταναλωτισμό και γι’ αυτό δεν απευθυνόμαστε στους φτωχούς αλλά σε αυτούς που έχουν αγοραστική δύναμη και επιλέγουν να μην καταναλώνουν με αυτόν τον γελοίο και κατευθυνόμενο τρόπο. Αυτό δηλαδή που κάνουμε εδώ δεν έχει καμία σχέση με φιλανθρωπία».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου, μάθετε ακριβώς πάνω σε ποια ιδέα στηρίζεται ο Σκόρος και δείτε φωτογραφίες από το μαγαζί στο Popaganda.gr πατώντας ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρούχα εξάρχεια μαγαζί Σκόρος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ