Ελληνική startup ανέπτυξε πρωτοποριακή εφαρμογή για τον τουρισμό: Discoveroom, μια επιχείρηση στο κινητό σας [εικόνες] - iefimerida.gr

Ελληνική startup ανέπτυξε πρωτοποριακή εφαρμογή για τον τουρισμό: Discoveroom, μια επιχείρηση στο κινητό σας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ο τουρισμός θα μας σώσει, θα φέρει την ανάπτυξη». Το ακούμε συνέχεια και μετράμε περήφανα τουρίστες στο κέντρο της πόλης, φρακαρισμένες πτήσεις για τα νησιά και αριθμούς αφίξεων. Ο τουρισμός θα μας σώσει αν κατορθώσει να ενισχύσει την τοπική επιχειρηματικότητα και την ραχοκοκκαλιά της οικονομίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές έρχεται να βοηθήσει καταλυτικά μια νέα δωρεάν εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο, το Discoveroom που απευθύνεται σε ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών καταλυμάτων (ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις) και τους βοηθά να διαχειρίζονται εύκολα κι από όπου βρίσκονται κάθε φορά, τις κρατήσεις δωματίων των πελατών τους.

Την εφαρμογή ανέπτυξε ο Νίκος Αναγνώστου. Ο χρήστης κατεβάζει στο κινητό του τηλέφωνο (iphone και Android) τη δωρεάν εφαρμογή, εγγράφεται δωρεάν στην υπηρεσία και μπορεί αμέσως να καταχωρήσει τα στοιχεία του προς ενοικίαση καταλύματός του. Με το Discoveroom μπορεί να διαχειρίζεται τις κρατήσεις τόσο από το κινητό του τηλέφωνο όσο και από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Μιλήσαμε με τον κύριο Αναγνώστου για το Discoveroom και τα μελλοντικά σχέδια – ναι, θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και οι πελάτες. Εμείς δηλαδή! Ο κύριος Αναγνώστου μίλησε στο iefimerida για την εφαρμογή και τις μοναδικές δυνατότητές της.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη συγκεκριμένη εφαρμογή; Πέρα από το σημασία που δικαίως δίνεται στο χώρο του τουρισμού και την αναπτυξιακή του δυναμική, τι οδήγησε σε αυτή την εφαρμογή;

Η αφορμή δεν ήταν άλλη από την εμπειρία μου ως ταξιδιώτης που αναζητούσε ενοικιαζόμενο δωμάτιο για τις διακοπές του. Διαπίστωσα ότι ενώ υπήρχε διαθεσιμότητα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσω ένα διαθέσιμο δωμάτιο. Επίσης έβρισκα διαφορές στις τιμές των διαθέσιμων δωματίων που υπήρχαν σε διάφορουν online travel agents και σ' αυτή που δινόταν τηλεφωνικά όταν πήγαινα εκεί. Αλλά για να πάρω την τηλεφωνική τιμή και να κάνω την κράτηση έπρεπε να δαπανήσω υπολογίσιμο χρόνο σε τηλεφωνική αναζήτηση των ιδιοκτητών και στη συνεννόηση για τις προκαταβολές. Κατάλαβα λοιπόν ότι τα ενοικιαζόμενα είναι μια αγορά που ενέχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης και εκμοντερνισμού. Κι έτσι γεννήθηκε το Discoveroom.



Size matters... Γιατί η στόχευση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις; Ποια είναι η δυναμική αυτού του κλάδου;

Κακά τα ψέματα. Οι μεγάλες τουριστικές μονάδες λειτουργούν σε άλλη βάση και διαθέτουν συστήματα μηχανοργάνωσης που λειτουργούν θαυμάσια συγχρονισμένα με τα site των ξενοδοχείων. Αντιθέτως μια μεσαία ή μικρή τουριστική μονάδα, σπανίως θα διαθέσει το κεφάλαιο που απαιτείται για την μηχανοργάνωσή της αλλά και για την προβολή της. Οι μικρές μονάδες αριθμούν σε χιλιάδες στη χώρα μας. Κι αντίστοιχη είναι, τόσο αριθμητικά όσο κι οργανωτικά, η κατάσταση σε μεγαλύτερες τουριστικές αγορές όπως η Ιταλία κι η Γαλλία. Επιπλέον, οι μικρές μονάδες στις περισσότερες περιπτώσεις, δραστηριοποιούνται σε μέρη που δεν διαθέτουν μεγάλες μονάδες κι είναι λίγο πολύ η μοναδική λύση για τον ταξιδιώτη. Σε μια προσπάθεια μου να εκτιμήσω το πλήθος τους στην Ευρώπη, είχα καταλήξει στο νούμερο των 250 χιλιάδων. Αλλά για τα οικονομικά τους, δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα στοιχεία. Με την εμφάνιση του Airbnb και την δυνατότητα πλέον να νοικιάζουν οι ιδιώτες τα σπίτια τους, έχει φανεί ότι αναδύεται και μια νέα γενιά επαγγελματιών που θ’ αυξήσουν τον πλήθος των μικρών μονάδων.

Επί της ουσίας: Πόσο πιο εύκολη/οικονομική/ δημιουργική θα γίνει με αυτή την εφαρμογή η ζωή του χρήστη;

Το Discoveroom διατίθεται δωρεάν για κινητά τηλέφωνα iphone και Android. Ο χρήστης-ιδιοκτήτης καταλύματος καταχωρεί τα στοιχεία της επιχείρησής του όπως αριθμός και τύπος δωματίων και διαχειρίζεται όλες τις κρατήσεις των δωματίων του και την κίνηση των επισκεπτών μέσω της εφαρμογής. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιείται από περισσότερους του ενός χρήστες, και, καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται στο internet, όλοι έχουν πρόσβαση σε ενημερωμένη πληροφορία, πράγμα που μειώνει τη δυνατότητα λάθους. Επίσης, πέραν του κινητού, υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και από υπολογιστή. Γνωρίζοντας ωστόσο ότι για αρκετούς από τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων αυτή τους η απασχόληση είναι μια δεύτερη δουλειά καταλαβαίνουμε την ευκολία που παρέχει ένα ψηφιακό βιβλίο κρατήσεων που μπορεί κάποιος να το κουβαλάει μαζί του παντού και εύκολα.
Τώρα δε ετοιμάζουμε και μια σειρά προσθέτων που θα επιτρέψουν στους ιδιοκτήτες να διασυνδέσουν την εφαρμογή με τις ιστοσελίδες τους ή ιστοσελίδες τρίτων, για να παίρνουν και να παρέχουν αυτόματα τη διαθεσιμότητα τους και να ενημερώνονται αυτόματα για τις online κρατήσεις.
Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστώ πως το Discoveroom θα λύσει τα χέρια των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων.

Ελληνική startup ανέπτυξε  πρωτοποριακή εφαρμογή για τον τουρισμό: Discoveroom, μια επιχείρηση στο κινητό σας [εικόνες] | iefimerida.gr 1

(Ο κ. Νίκος Αναγνώστου)

Ο πελάτης πως μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την εφαρμογή;

Πολύ σύντομα η εφαρμογή θα απευθύνεται και σε όσους αναζητούν ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

Ποιο είναι το μότο σας; Δημιουργικά και επιχειρηματικά;

Η γνώση είναι δύναμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ