Ελίζαμπεθ Χολμς: Η γυναίκα που στα 30 της έγινε αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, επειδή φοβόταν τις σύριγγες - iefimerida.gr

Ελίζαμπεθ Χολμς: Η γυναίκα που στα 30 της έγινε αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, επειδή φοβόταν τις σύριγγες

Ελίζαμπεθ Χολμς: Η γυναίκα που στα 30 της έγινε αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία σταγόνα αίματος. Κι όμως αυτό ήταν το μυστικό της Ελίζαμπεθ Χολμς. Εκείνο που την οδήγησε στην επιτυχία, την έκανε δισεκατομμυριούχο στα 30 της και το όνομά της συζητιέται στους ιατρικούς κύκλους. Και να φανταστεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν επειδή η ίδια φοβάται τις σύριγγες.

Στα 19 της, η Χολμς δεν προβληματιζόταν για τα δεκάδες- ανόητα αλλά φυσιολογικά για την ηλικία- ζητήματα που απασχολούν αυτές τις ηλικίες. Την βασάνιζε το γεγονός ότι οι εργαστηριακές εξετάσεις ήταν ακριβές, ανησυχούσε για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που ανακαλύπτουν τυχαία ότι πάσχουν από μία σοβαρή ασθένεια. Αποφάσισε λοιπόν να κάνει κάτι για αυτό. Σήμερα, στα 30 της, η Αμερικανίδα είναι η νεαρότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με το Forbes.

Πριν από 11 χρόνια η Χολμς ίδρυσε την Theranos, ένα διαγνωστικό κέντρο, με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις. Το έχει καταφέρει, καθώς αυτό ανέπτυξε τον τρόπο να γίνονται αναλύσεις αίματος με μία απλή σταγόνα, όσο βγαίνει από ένα μικρό τσίμπημα και έκανε περιττή τη λήψη με ολόκληρες σύριγγες για διαφορετικές εξετάσεις. Παράλληλα, τα αποτελέσματα δίνονται με απίστευτη ταχύτητα σε σύγκριση με τα καθιερωμένα.

Καταπολεμώντας λοιπόν το κόστος αλλά και το φόβο των περισσοτέρων για τις εξετάσεις αίματος, η Χολμς πέτυχε το εφηβικό της όνειρο, που ήταν να μπορούν όλοι να κάνουν αναλύσεις. Πλέον η Theranos αξίζει 9 δισ. δολάρια και στη Χολμς ανήκει το 50% της εταιρείας. Η γυναίκα που φορά μόνο μαύρα και έμαθε μόνη της Κινέζικα όταν ήταν μαθήτρια του γυμνασίου, δεν ακολούθησε την ορθόδοξη οδό. Στα 19 της, αποφάσισε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο για να ακολουθήσει το όνειρό της και με τα χρήματα για τα δίδακτρα ίδρυσε το διαγνωστικό κέντρο. Αυτά είδε προφανώς ο Χένρι Κίσινγκερ, ο πρώην υπουργός Αμυνας που είναι μέλος του συμβουλίου της Theranos. «Η αποφασιστικότητά της και η εξυπνάδα της κατάφεραν να μου αλλάξουν γνώμη», λέει ο ίδιος.

Η ίδια δεν ασχολείται με αυτά τα κοπλιμέντα. Λέει ότι η Theranos δεν είναι επιχειρηματική ιδέα, ούτε το όχημά της για να πλουτίσει. Δεν την ενδιαφέρει καν να γράψει ιστορία. Ηταν απλά αυτό που ήθελε να κάνει στη ζωή της: να βάλει ένα λιθαράκι, προκειμένου να μην χάνονται ζωές επειδή δεν έγινε έγκυρη διάγνωση κάποιας ασθένειας.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ