Ασύλληπτη ομορφιά και τόλμη: Ανοίγει τον Οκτώβριο το Μουσείο της Louis Vuitton στο Παρίσι [εικόνες] - iefimerida.gr

Ασύλληπτη ομορφιά και τόλμη: Ανοίγει τον Οκτώβριο το Μουσείο της Louis Vuitton στο Παρίσι [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ασύλληπτη ομορφιά και τόλμη: Ανοίγει τον Οκτώβριο το Μουσείο της Louis Vuitton στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Αυτό τον Οκτώβρη το Παρίσι θα είναι ο πιο ποθητός προορισμός του κόσμου: Στις 27 του μήνα, μετά από χρόνια καθυστέρησης, ανοίγει τις πύλες του το εντυπωσιακό μουσείο του Ιδρύματος Louis Vuitton, που σχεδίασε ο αρχιτέκτονας σταρ Frank Gehry στο Jardin d’Acclimatation, στο δάσος της Βουλώνης!

Καλύπτει περισσότερα από 126.00 τετραγωνικά πόδια, έχει 11 αίθουσες τέχνης, αμφιθέατρο 350 θέσεων και ειδικό εκπαιδευτικό κέντρο. Η ανακοίνωση για τη δημιουργία του μουσείου έγινε το 2006, αναμενόταν να ολοκληρωθεί το 2010 όμως χρειάστηκαν τέσσερα ακόμα χρόνια για να ολοκληρωθεί ο στόχος. Πέρα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, το ίδιο το μουσείο αποτελεί ένα έργο τέχνης και δεν είναι τυχαίο ότι τα θυρανοίξια συμπίπτουν με το μεγάλο αφιέρωμα – αναδρομική έκθεση που κάνει το Centre Pompidou στον αρχιτέκτονα Frank Gehry.

Ασύλληπτη ομορφιά και τόλμη: Ανοίγει τον Οκτώβριο το Μουσείο της Louis Vuitton στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Το Μουσείο μοιάζει με πανιά σκάφους, έτσι καθώς αποτελείται από 12 σμιλευμένα γυάλινα πάνελ. Αλλοι πιστεύουν ότι μοιάζει με σύννεφα παγιδευμένα ανάμεσα στη γη και στον ουρανό. Στο μουσείο θα στεγαστεί η μόνιμη εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος, ενώ ταυτόχρονα θα γίνονται αναθέσεις για νέα έργα και προσωρινές εγκαταστάσεις τέχνης από διεθνώς αναγνωρισμένους καλλιτέχνες.

Ασύλληπτη ομορφιά και τόλμη: Ανοίγει τον Οκτώβριο το Μουσείο της Louis Vuitton στο Παρίσι [εικόνες] | iefimerida.gr 2



Βρίσκεται στην τοποθεσία Jardin d’Acclimatation στα βόρεια του δάσους της Βουλώνης, ενώ το γυάλινο περίβλημα θα επιτρέπει στους σκηνοθέτες να έχουν πανοραμική θεά στο ιστορικό πάρκο όπου ορκίστηκε αυτοκράτορας ο Ναπολέων ο Τρίτος το 1860.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ