Στην «κόλαση» του Ρεσίφε -Η πόλη με τις ακραίες κλιματικές εναλλαγές που θα αγωνιστεί η εθνική με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα - iefimerida.gr

Στην «κόλαση» του Ρεσίφε -Η πόλη με τις ακραίες κλιματικές εναλλαγές που θα αγωνιστεί η εθνική με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι κλιματολογικές συνθήκες έχουν αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και π;vς να γινόταν διαφορετικά άλλωστε, όταν κάθε πόλη της Βραζιλίας έχει τη δική της ιδιαιτερότητα. Και δυστυχώς για την Εθνική μας, το Ρεσίφε, το οποίο θα την υποδεχθεί, αποδεικνύεται μία από τις πιο δύσκολες πόλεις του τουρνουά.

Βρίσκεται στις aκτές του Ατλαντικού ανάμεσα σε τροπικά δάση, κοντά στον Ισημερινό. Κατά μέσο όριο βρέχει 224 μέρες το χρόνο, αριθμός διπλάσιος και από τις βροχές της πόλης του Μάντσεστερ στην Αγγλία!

Οι μήνες Ιούνιος και Ιούλιος θεωρούνται οι δύο πιο υγροί του χρόνου για το Ρεσίφε και σημειώνεται η υψηλότερη υγρασία με τη θερμοκρασία κατά μέσο όρο στους 28 βαθμούς.

Στο γήπεδο τώρα «Αρένα Περναμπούκο», το βράδυ της Κυριακής (17:00 ώρα Βραζιλίας), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Κόστα Ρίκα για τη φάση των «16» του Μουντιάλ. Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής τρία παιχνίδια.

Ακτή Ελεφαντοστού-Ιαπωνία 2-1

Το παιχνίδι διεξήχθη στις 16:00 τοπική ώρα με την υγρασία να αγγίζει το 77%

Ιταλία-Κόστα Ρίκα 0-1

Η αναμέτρηση διεξήχθη στη 13:00 τοπική ώρα με την υγρασία να πλησιάζει στο 72%

Κροατία-Μεξικό 1-3

Η υγρασία εκτοξεύθηκε στο 80% κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ξεκίνησε στις 17:00 τοπική ώρα, ίδια ώρα δηλαδή με την έναρξη και του αγώνα της Εθνικής μας απέναντι στους Κοσταρικανούς.

Όσα είπε ο Πραντέλι

Αν μια ομάδα πραγματικά υπέφερε στο Ρεσίφε, αυτή ήταν η Ιταλία. Ο Τσέζαρε Πραντέλι προπόνησε την ομάδα του μια μέρα πριν το ματς με την Κόστα Ρίκα, μόνο για 20 λεπτά αφού όπως είπε αργότερα, οι ποδοσφαιριστές του ταλαιπωρήθηκαν και δεν ήθελε να τους επιβαρύνει.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Ιταλών μιλώντας στον Τύπο, χαρακτήρισε «τρελό» το κλίμα στο Ρεσίφε αφού παρατηρήθηκε ότι μέσα σε ένα 20λεπτο κατά τη διάρκεια του αγώνα, η θερμοκρασία ανέβηκε από τους 25 βαθμούς στους 35 και η υγρασία από το 57% στο 70%, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολο το έργο της «Σκούαντρα Ατζούρα».

Διαβάστε περισσότερα για την Εθνική ομάδα στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ