Noor One: Η ιστορία του τάνκερ που μετέφερε στην Ελλάδα μέσα σε ειδικές κρύπτες τόνους ηρωίνης [εικόνες] - iefimerida.gr

Noor One: Η ιστορία του τάνκερ που μετέφερε στην Ελλάδα μέσα σε ειδικές κρύπτες τόνους ηρωίνης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πλοίο που μετέφερε την τεράστια ποσότητα ηρωίνης στην Ελλάδα, το Noor One είναι ένα τάνκερ, κατασκευής του 1963.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για το πλοίο τα προηγούμενα ονόματά του ήταν:

  • KYTHNOS μέχρι τον Ιούλιο του 2012
  • ENVI II μέχρι τον Δεκέμβριο του 2003
  • KORI μέχρι τον Αύγουστο του 1990
  • AKORI μέχρι το 1987

Το Noor One έχει ολική χωρητικότητα (gross register tonnage) 627 τόνου, δηλαδή ο συνολικός εσωτερικός όγκος όλων των μόνιμα σκεπαστών και κλειστών χώρων του πλοίου που βρίσκονται είτε κάτω από το ανώτατο κατάστρωμα είτε πάνω από αυτό.

Σε ότι αφορά τη χωρητικότητα εκτοπίσματος (dead weight tonnage – dwt), δηλαδή το μέγιστο συνολικό βάρος που μπορεί να μεταφέρει ασφαλώς το πλοίο σε φορτίο, εφόδια κ.ά., το Noor One έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 910 τόνων.

Την τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών την είχε κρύψει το πλήρωμα στις δεξαμενές νερού στο πρυμναίο τμήμα του πλοίου, σημείο που ούτε τα σκυλιά της Δίωξης δεν θα μπορούσαν να εντοπίσουν.

Ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι διακινητές χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους για να φορτώσουν τα ναρκωτικά στα φορτηγά πλοία. Μάλιστα σε διάφορες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται δύτες, οι οποίοι -όταν τα πλοία δένουν στα λιμάνια για φόρτωση, εκφόρτωση- ανοίγουν τρύπες-διόδους στα στεγανά και από εκεί αποθηκεύουν τα ναρκωτικά, χωρίς να μπορέσει να τους εντοπίσει κανείς. Λέγεται πως αν και οι Αρχές χρησιμοποιούν και αυτές από την πλευρά τους δύτες προκειμένου να ελέγξουν τα πλοία, τα τελευταία χρόνια οι έμποροι του λευκού θανάτου κάνουν τόσο λεπτομερή δουλειά που δύσκολα εντοπίζονται.

Από το πρωί άνδρες του Λιμενικού ερευνούν το πλοίο σπιθαμή προς σπιθαμή. Επίσης αναμένεται να γίνει και απάντληση του πετρελαίου προκειμένου να ερευνηθεί αν στις δεξαμενές κρύβεται κι εκεί φορτίο ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται πως το Noor One όταν κατέπλευσε στην Ελευσίνα με το πρόσχημα της επισκευής μηχανικής βλάβης έφερε σημαία Τόγκo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ναρκωτικά πλοίο καρτέλ Κύθνος Noor One
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ