Δείτε πώς έγινε το πρόσωπο μιας γυναίκας που έπινε κάθε μέρα επί δύο μήνες κολλαγόνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Δείτε πώς έγινε το πρόσωπο μιας γυναίκας που έπινε κάθε μέρα επί δύο μήνες κολλαγόνο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τελευταίο διάστημα η αγορά έχει κατακλυστεί από προϊόντα πόσιμου κολλαγόνου που υπόσχονται ότι σβήνουν χρόνια από το πρόσωπο, σταματούν το χρόνο και άλλα παρόμοια. Μια γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία θέλησε να δει αν όλα αυτά ισχύει και παραθέτει τις φωτογραφίες πριν αρχίσει να πίνει κολλαγόνο και οκτώ εβδομάδες μετά τη χρήση του.

Το κολλαγόνο θεωρείται το ελιξίριο της νεότητας. Είναι μια πρωτεΐνη πολύτιμη, δομικό συστατικό του δέρματος που κρατά το δέρμα σφριγηλό και επιβραδύνει τη χαλάρωση.

Οταν είμαστε νέοι το δέρμα αποτελείται κατά 80% από κολλαγόνο. Μετά την ηλικία των 25 ετών, όμως, αρχίζει η σταδιακή απώλεια κολλαγόνου, με ρυθμό, 1% το χρόνο. Εξαιτίας της απώλειάς του καταλήγουν όλοι οι άνθρωποι, λίγα χρόνια αργότερα, με ρυτίδες.

Η βιομηχανία του δέρματος τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στο κολλαγόνο και στα προϊόντα που βοηθούν στην αντικατάσταση της ποσότητας που χάνεται με τα χρόνια.

Μια συντάκτρια της Daily Mail αποφάσισε να λάβει κάθε προσφερόμενη θεραπεία με κολλαγόνο για να δει κατά πόσο αυτές όντως βοηθούν στην βελτίωση της όψης του δέρματος. Για οκτώ εβδομάδες η Τάνιθ Κάρεϊ έπινε υγρό κολλαγόνο κάθε πρωί, έπαιρνε συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει σελήνιο το οποίο ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, έκανε μια θεραπεία με κολλαγόνο σε δερματολόγο (exilis) και περιόρισε την έκθεση στον ήλιο, απέφυγε χώρους που έχουν καπνό, αλλά και τη ζάχαρη που λειτουργεί σαν... δηλητήριο και καταστρέφει το κολλαγόνο. Το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Πριν:

Μετά:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ