Αυτό το ξέρατε; Εννέα «δεδομένα» που δεν γνωρίζετε για το Μουντιάλ - iefimerida.gr

Αυτό το ξέρατε; Εννέα «δεδομένα» που δεν γνωρίζετε για το Μουντιάλ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ανταγωνισμός στις ποδοσφαιρικές ομάδες, ακόμη και εκτός γηπέδου, είναι εξίσου έντονος, όσο και εντός γηπέδου. Ο λόγος φυσικά, για την επίσημη εμφάνιση, ειδικά όταν ταξιδεύεις σε μια χώρα με άστατες καιρικές συνθήκες και ξέρεις ότι με την άφιξή σου στο αεροδρόμιο, θα συγκεντρώσεις πάνω σου τα φλας των φωτορεπόρτερ και τις κάμερες. Η πρώτη εντύπωση είναι αυτή που μετράει... Δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία για το ποια Εθνική ομάδα έκλεψε τις εντυπώσεις με το κοστούμι που εμφανίστηκε στo Ρίο ντε Τζανέϊρο. Με την υπογραφή Dolce & Cabbana, οι Ιταλοί απέδειξαν για άλλη μια φορά, γιατί είναι οι πιο κομψοί στο κόσμο!Είναι αξιοσημείωτο άλλωστε, ότι το γνωστό περιοδικό ELLE, στους πιο ωραίους ποδοσφαιριστές του ΜΟΥΝΤΙΑΛ, περιλαμβάνει ολόκληρη την ομάδα της Ιταλίας, κυρίως λόγω του ντυσίματός της, ενώ από τις υπόλοιπες εθνικές ομάδες έχει επιλέξει έναν. Από την Ελλάδα, νικητής, ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ...!!!

ΥΓ: Να σας θυμίσω ότι στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ της Ιταλίας, το '90, ο μεγάλος John Galliano, είχε αναδείξει ως κορυφαία ποδοσφαιρική εμφάνιση, τη τρίχρωμη (πρασινο-κόκκινο-κίτρινο) του Καμερούν!

ΡΟΝΑΛΝΤΟ – Ποντάρετε στο 7!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πρόσφατα έφτασε τα 400 γκολ! Το αξιοσημείωτο για τον Πορτογάλο και κάτοχο της Χρυσής Μπάλας, είναι ότι από όλα αυτά τα γκολ, κανένα δεν έχει σημειωθεί στο 7ο λεπτό! Αντιθέτως, το αγαπημένο του λεπτό είναι το 68' στο οποίο έχει σκοράρει 11 φορές και ακολουθεί το 23' που έχει σκοράρει 10. Να μην ξεχνάμε και τις καθυστερήσεις, όπου έχει πετύχει 20 γκολ!

Με Φαν, προκοπή δε καν!

Η τελευταία φορά που η Ολλανδία ξεκίνησε επίσημο παιχνίδι, χωρίς ούτε έναν Φαν στην 11άδα της, ήταν κόντρα στη Γαλλία στο EURO '2000. Είχε νικήσει με 3-2. Ενημερωτικά, ο μοναδικός Φαν στην 23άδα των «οράνιε» στη Βραζιλία, είναι ο αρχηγός Ρόμπιν Φαν Πέρσι.

Χωρίς την ευλογία του Πάπα

Καμία χώρα δεν έχει κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν ο Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας ήταν από την ίδια χώρα! Σας το υπενθυμίζω, γιατί ο Πάπας Φραγκίσκος είναι από την Αργεντινή... Θα μου πείτε βέβαια, τόσα ρεκόρ έχει σπάσει ο Μέσι, σ' αυτό θα κόλλαγε;

Άσε το μούσι, να πάρεις ΜΟΥΝΤΙΑΛ!

Ο Σέρτζιο Μπατίστα το 1986 με την Αργεντινή και ο Τζενάρο Γκατούσο το 2006 με την Ιταλία, είναι οι μόνοι στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που κατέκτησαν το τρόπαιο, έχοντας πλήρες μούσι! Απίστευτο; Ήρθε η ώρα του Γιώργου Σαμαρά...!

Ρωσική 100%

Η Ρωσία είναι η μοναδική ομάδα στο ΜΟΥΝΤΙΑΛ, που έχει και τους 23 παίκτες της από το πρωτάθλημά της. Ακολουθεί η Αγγλία με 22/23, καθώς εξαίρεση αποτελεί ο Φρέϊζερ Φόρστερ της Σέλτικ. Αντιθέτως, η Βοσνία, η Γκάνα, η Ουρουγουάη και η αντίπαλός μας, Ακτή Ελεφαντοστού, έχουν μόνο έναν (!) από τα πρωταθλήματα της χώρας τους. Από τους 4 αυτούς, οι 3 είναι τερματοφύλακες, ενώ ο τέταρτος, ο αρχηγός της Ουρουγουάης και πρώην της Γουέστ Μπρομ, Ντιέγκο Λουγκάνο, είναι χωρίς ομάδα!

Εδώ δεν έχει πλαστά διαβατήρια

Το ρεκόρ του Νόρμαν Γουάϊτσάϊντ καλά κρατεί. Ο νεότερος ποτέ που αγωνίστηκε σε ΜΟΥΝΤΙΑΛ, το 1982 με την Β. Ιρλανδία, ήταν 17 χρονών και 41 ημερών όταν το πέτυχε. Γυρνώντας μάλιστα στη πατρίδα του, άκουσε τον εξάψαλμο από τη μάνα του που τον είχε μια βδομάδα κλεισμένο στο σπίτι, επειδή δεν την είχε ειδοποιήσει αν έφτασε καλά στην Ισπανία...! Στη Βραζιλία ο νεότερος είναι ο Φαμπρίς Ολινγκά, 18 χρονών και 30 ημερών από το Καμερούν. Είναι μόλις ο 9ος στη σχετική λίστα. Στην πρώτη οκτάδα, βρίσκονται άλλοι 3 συμπατριώτες του και φυσικά φιγουράρει στη δεύτερη θέση ο Σάμουελ Ετό, που πρωτόπαιξε σε ηλικία 17 χρονών και 3 μηνών.

Ένα και να καίει

Ο Μίροσλαβ Κλόζε θέλει 1 γκολ για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 15 που έχει από το 2006 σε Παγκόσμια Κύπελλα ο Ρονάλντο. Με 2 θα γράψει ιστορία. Αν τα καταφέρει, θα είναι μόλις ο τρίτος μετά τον συμπατριώτη του Ούβε Ζέλερ και τον Θρυλικό Πελέ, που θα έχει σκοράρει σε 4 ΜΟΥΝΤΙΑΛ.

Κάρτα «γενεθλίων» από τον διαιτητή

Ο θρύλος της Τσέλσι, Τζιανφράνκο Τζόλα, είναι ο μοναδικός στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αποβλήθηκε στα γενέθλιά του! Το 1994 στο ματς με τη Νιγηρία, έκλεινε τα 28! Ξέρετε πόσοι έχουν γενέθλια κατά τη διάρκεια του ΜΟΥΝΤΙΑΛ της Βραζιλίας. Συνολικά 58 ποδοσφαιριστές! Ανάμεσά τους και ο αντίπαλος μας με την Κολομβία, Μοντραγκόν, που στις 21 Ιουνίου κλείνει τα 43 και παίρνει το ρεκόρ του γηραιότερου σε Παγκόσμιο Κύπελλο, από τον Ροζέρ Μιλά.

Διαβάστε περισσότερα νέα για το Μουντιάλ στο coppa.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ