Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο καθέλκυσε το βρετανικό βασιλικό ναυτικό στην Κάμπρια [εικόνες] - iefimerida.gr

Πυρηνοκίνητο υποβρύχιο καθέλκυσε το βρετανικό βασιλικό ναυτικό στην Κάμπρια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικοδόμηση ενός γιγάντιου πυρηνοκίνητου υποβρυχίου δεν είναι εύκολο κατόρθωμα, αλλά το πιο δύσκολο μέρος της διαδικασίας είναι σίγουρα η καθέλκυση του στο νερό.

Πριν μερικές ημέρες, οι εργαζόμενοι στο Barrow -in - Furness, μια πόλη λιμάνι στα βορειοδυτικά της κομητείας της Κάμπρια, στην Αγγλία κατάφεραν να ολοκληρώσουν αυτό το φαινομενικά υπεράνθρωπο έργο, όταν καθέλκυσαν το Artful, το νέο υδάτινο μεγαθήριο του Βασιλικού Ναυτικού της Βρετανίας.

Το υποβρύχιο έχει μήκος 97 μέτρα και ζυγίζει πάνω από 8.000 τόνους, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόκειται για το τρίτο «έξυπνο» πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που κατασκευάστηκε για το Βασιλικό Ναυτικό από τη βρετανική αμυντική ανάδοχος της BAE Systems.

«Η μετακίνηση ενός υποβρυχίου αυτού του μεγέθους από το χώρο κατασκευής του και η καθέλκυσή του στο νερό είναι πολύ δύσκολη» εξηγεί ο Στιούαρτ Γκόντεν, διευθυντής προγράμματος για την BAE Systems. «Είναι η απόδειξη ότι η ομάδα που σχεδίασε το Artful έχει την εμπειρία να περάσει στην επόμενη φάση του προγράμματος»

Η BAE Systems, είναι η μόνη εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου που σχεδιάζει και κατασκευάζει πυρηνοκίνητα υποβρύχια. Πριν το Artful είχε σχεδιάσει δύο υποβρύχια τύπου Astute: το HMS Astute και το HMS Ambush για το βασιλικό ναυτικό, ενώ άλλα πέντε υποβρύχια τύπου Astute βρίσκονται ακόμα υπό κατασκευή, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας της Βρετανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ