No Man's Land: Είκοσι μετανάστες απέναντι σε είκοσι θεατές περιγράφουν τη ζωή τους - iefimerida.gr

No Man's Land: Είκοσι μετανάστες απέναντι σε είκοσι θεατές περιγράφουν τη ζωή τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν η τέχνη καταγράφει την πραγματική ζωή και θίγει με σκωπτική ματιά, θέματα που παραμένουν άλυτα επί χρόνια, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό. Πρόκειται για την παράσταση «No Man's Land», του διακεκριμένου Ολλανδού σκηνοθέτη και εικαστικού Ντρις Βερχόβεν που διαδραματίζεται στο σταθμό Μοναστηρακίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου.

Είκοσι θεατές δίνουν ραντεβού με είκοσι οικονομικούς μετανάστες και πολιτικούς πρόσφυγες. Κάθε θεατής βάζει τα ακουστικά του και ακολουθεί τον «δικό» του μετανάστη-οδηγό, σε ένα αποκαλυπτικό περίπατο στις άγνωστες διαδρομές και πτυχές της ζωής του.

Ο κάθε μετανάστης περπατώντας μέσα στους δρόμους της Αθήνας όπου κατέληξε να ζει, εξιστορεί στον θεατή την καθημερινότητα του και του εκμυστηρεύεται πώς βρέθηκε στην Αθήνα, περιγράφοντας τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπος. Οι θεατές για πρώτη φορά μπορούν να βιώσουν την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, μέσω μια παραστατικής παράστασης που εκτυλίσσεται σε δημόσιο χώρο με την βοήθεια των πραγματικών ηρώων και των αληθινών περιστατικών της ζωής τους.

Η παράσταση «ανεβαίνει» στο σταθμό Μοναστηρακίου τις καθημερινές στις 17:00, στις 20:00 και στις 22:00, ενώ το Σαββατοκύριακο στις 15:00, στις 17:00, στις 20:00 και στις 22:00 και είναι μια από τις παραστάσεις του φεστιβάλ Fast Forward Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

No Man's Land: Είκοσι μετανάστες απέναντι σε είκοσι θεατές περιγράφουν τη ζωή τους | iefimerida.gr 0

Φωτογραφίες: LIFO

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ