Ποια είναι η Χριστίνα Μαρτίνη που φτιάχνει τα αρχαιοελληνικά σανδάλια που λατρεύει το Χόλιγουντ [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι η Χριστίνα Μαρτίνη που φτιάχνει τα αρχαιοελληνικά σανδάλια που λατρεύει το Χόλιγουντ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«New York Times», «Elle», «Vogue», «Financial Times» και πολλά άλλα περιοδικά και μπλογκ μόδας μιλούν για τα μαγικά πέδιλα από την Ελλάδα, που πωλούνται σε 180 καταστήματα 40 χωρών: τα Ancient Greek Sandals. Δημιουργός τους, η Χριστίνα Μαρτίνη, η γυναίκα που φόρεσε την... Ελλάδα στα πόδια της Μαντόνα, της Γκουίνεθ Πάλτροου, της Ελ Μακ Φέρσον, της Ριάνα, της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και πολλών άλλων χολιγουντιανών σταρ, αφού πρώτα είχε θητεύσει στον Louis Vuitton και στον Balenciaga.

Η 37χρονη Χριστίνα Μαρτίνη, αφού παράτησε τις σπουδές της στο Marketing στην Αθήνα, ασχολήθηκε με το σχέδιο μάδας και λίγο αργότερα βρέθηκε στο Λονδίνο να σπουδάζει σχέδιο υποδημάτων. Επόμενος σταθμός η Βενετία όπου εργάζεται ως product manager για το γνωστό οίκο Chloé. Υστερα από ένα χρόνο και αφού η φήμη της έφτασε μέχρι το ατελιέ του Louis Vuitton, βρέθηκε στη σχεδιαστική ομάδα του οίκου που δίνει το ρυθμό στη διεθνή μόδα. Συνεργάζεται με τον Marc Jacobs μέχρι το 2008, όταν και μετακομίζει στον οίκο Balenciaga. Εκεί μένει μέχρι το 2011 οπότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Να παρατήσει αυτή τη λαμπρή καριέρα στους μεγαλύτερους οίκους μόδας του κόσμου και να επιστρέψει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της στην Κέρκυρα για να δημιουργήσει κάτι δικό της. Το Ancient Greek Sandals. Μια επιλογή που τη δικαιώνει αφού πλέον κατασκευάζει τα υποδήματα που λατρεύουν μεγάλες χολιγουντιανές σταρ και ξεπουλούν σε όποια βιτρίνα μαγαζιού βρεθούν.

Το κόνσεπτ απλό, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένο. Αρχαία ελληνικά σανδάλια, φτιαγμένα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο «στρατηγείο» της Χριστίνας Μαρτίνη στην Κέρκυρα, από πρώτης ποιότητας δέρματα. Πάρτε μια γεύση από τις δημιουργίες της:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ