Πώς ορίζεται η σεξουαλική διαστροφή: Η εξελικτική βιολογία έχει την απάντηση - iefimerida.gr

Πώς ορίζεται η σεξουαλική διαστροφή: Η εξελικτική βιολογία έχει την απάντηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ομιλία της Δρ. Κάριν Μπόνταρ στο Ted με θέμα «Τα πουλιά και τις μέλισσες είναι μόνο η αρχή» είναι από τα πιο ενημερωτικές διαλέξεις σχετικά με το θέμα.Τι είναι τελικά η σεξουαλική διαστροφή και κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί ως «διαστροφή» κάτι που βρίσκεται σε αφθονία στη φύση;

Η ουσία της παρουσίασης είναι ότι υπάρχει μεγάλη ποικιλία στη σεξουαλική συμπεριφορά και την ανατομία μεταξύ των μη ανθρώπινων ζώων ( ζώα) και ότι οι θεωρία «ένα μέγεθος ταιριάζει σε όλα» δε λειτουργεί στο ζωικό βασίλειο.

Για παράδειγμα, ότι τα αρσενικά μαλάκια του είδους «ναυτίλος» έχουν ένα αποσπώμενο πέος που κάποτε θεωρούνταν ξεχωριστός οργανισμός και όχι όργανο, και ότι ορισμένα μόρια είναι τεράστια πέρα από κάθε φαντασία, όταν συγκριθούν με τα ανθρώπινα. Επίσης σε ορισμένα σκαθάρια η ερωτική πράξη είναι ιδιαίτερα επίπονη λόγω του αγκαθωτού μορίου που κυριολεκτικά «γατζώνεται» στο αρσενικό.

Η Δρ Μπόνταρ εξηγεί επίσης πώς η εξελικτική βιολογία θα μπορούσε να ρίξει φως σε αυτό που ορισμένοι άνθρωποι θεωρούν «σεξουαλική διαστροφή» και γενικά αφορά οποιαδήποτε μορφή ασυνήθιστων ή αντισυμβατικών συμπεριφορών στο σεξ που θεωρούνται μη φυσιολογικές.

Είναι σαφές ότι τα ζώα δεν έχουν τόσες αναστολές, όσες οι άνθρωποι. Για παράδειγμα το στοματικό σεξ είναι συνηθισμένη πρακτική μεταξύ των πρωτευόντων θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των μπαμπουίνων και των μπονόμπο. Επίσης έχει παρατηρηθεί και στις φρουτο-νυχτερίδες και τις ινδικές αλεπούδες.

Ανάλογα με τις πεποιθήσεις ενός ατόμου για το θεωρείται διαστροφή και τι όχι , το στοματικό σεξ είναι είτε «αηδιαστικό» είτε φυσιολογική σεξουαλική συμπεριφορά. Αν κάποιος θέλει να εξετάσει την εξελικτική βιολογία για να διευκρινίσει τι είναι διαστροφή και τι όχι, τότε, είναι σαφές ότι υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα μη ανθρώπινα ζώα, έτσι ώστε για να θεωρηθεί κάτι πραγματικά kinky πρέπει να είναι μια πράξη που πηγαίνει πέρα από το τυπικό εύρος της φαντασίας.

Αν κρίνουμε από την απίστευτη μεταβλητότητα και το ευρύ φάσμα της σεξουαλικής συμπεριφοράς των μη ανθρώπινων ζώων για τα οποία μίλησε στη διάλεξη της η Δρ Μποντάρ, η φύση ξεπερνάει πραγματικά ότι γνωρίζουμε για το σεξ και για τα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ