Ανελκυστήρες που κόβουν την ανάσα και προσφέρουν μαγευτική θέα- Δώδεκα περίεργες κατασκευές [εικόνες] - iefimerida.gr

Ανελκυστήρες που κόβουν την ανάσα και προσφέρουν μαγευτική θέα- Δώδεκα περίεργες κατασκευές [εικόνες]

Ανελκυστήρες που κόβουν την ανάσα και προσφέρουν μαγευτική θέα- Δώδεκα περίεργες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι προτιμότερο για την υγεία μας να χρησιμοποιούμε τις σκάλες από το ασανσέρ, ωστόσο σε πολυώροφα κτίρια ή ουρανοξύστες είναι αδιανόητο κάτι τέτοιο, αφού τα πράγματα... δυσκολεύουν αρκετά. Ωστόσο, θα λέγατε όχι σε μια βόλτα με ανελκυστήρα που σας προσφέρει και εξαιρετική θέα;Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους 12 πιο παράξενους ανελκυστήρες του κόσμου, σύμφωνα με το cnn, αφού η διαδρομή εδώ θυμίζει περισσότερο κούρσα σε τρενάκι, που διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Bailong Elevator, Hunan, China
Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Zhangjiajie της Κίνας και είναι τρανταχτή απόδειξη ότι ένα παράδοξο σχέδιο ασανσέρ δεν υπάρχει μόνο σε ουρανοξύστες. Αποτελείται εξ' ολοκλήρου από γυαλί, από το οποίο μπορείτε να διακρίνετε την θέα από τα 326 μέτρα. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν όλη την μαγεία του φυσικού τοπίου, με τις λίμνες και την καταπράσινη κοιλάδα.

The Gateway Arch, St. Louis, Missouri
Η διάρκεια της «εκτόξευσης» στην κορυφή του ψηλότερου μνημείου της Αμερικής δεν ξεπερνά τα τέσσερα λεπτά. Ενώ, χάρη στην γυάλινη τεχνοτροπία του, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει κάθε στιγμή τον ποταμό Μισισίπι. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα αρκετά φουτουριστικό αρχιτεκτονικό δημιούργημα, το οποίο σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Φιλανδός Eero Saarinen.

The Falkirk Wheel, Falkirk, Scotland
Εγκαινιάστηκε το 2002 και έχει καθαρά πρακτικό σκοπό, αφού ενώνει δύο κανάλια, που τα προηγούμενα 70 χρόνια ήταν τελείως αποκομμένα. Το ασανσέρ «βάρκα», όπως θα μπορούσε να ονομαστεί προσφέρει μία απίστευτη θέα. Στο ψηλότερο σημείο της περιστροφής, τα 32 μέτρα, οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν το τοπίο, που εκτείνεται σε απόσταση 3,2 χλμ.

AquaDom, Berlin, Germany
Στο ξενοδοχείο Radisson Blu Hotel του Βερολίνου, οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τον θαλάσσιο κόσμο, αφού μέσα στον κυλινδρικό χώρο του ασανσέρ, μπορεί κανείς να δει από κοντά εκατοντάδες διαφορετικά θαλάσσια είδη ζωής. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου, που έχει την ιδιότητα να ανεβοκατεβάζει τον κόσμο σε ύψος 25 μέτρων.

Hammetschwand Lift, Lake Lucerne, Switzerland
Ο συγκεκριμένος «πύραυλος» άνοιξε για πρώτη φορά το 1905, ως προσθήκη του Bürgenstock Resor και έκτοτε αποτελεί αγαπημένο μέρος για τους τουρίστες. Από εκεί μπορεί κανείς να υποκλιθεί στην μαγεία των Αλπεων και στα καταγάλανα νερά της Λουκέρνης. Πρόκειται για το ψηλότερο εξωτερικό ασανσέρ της Ευρώπης, με διάρκεια εκτόξευσης 48 δευτερόλεπτα.

SkyView, Stockholm, Sweden
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περιηγηθεί κανείς στα αξιοθέατα της Στοκχόλμης, από μία βόλτα πάνω στην γόνδολα του Ericsson Globe. Οι δύο συνολικά γόνδολες, που έχει το κτίριο, είναι προσκολλημένες πάνω σε ένα σφαιρικό κτίριο με διάμετρο 110 μέτρα και καθ' όλη την διάρκεια της εναέριας βόλτας προσφέρεται στον επισκέπτη πανοραμική θέα της πόλης.

Lloyd's Building, London, England
Μπορεί οι 12 ανελκυστήρες του να μην είναι οι ψηλότεροι και ταχύτατοι, ωστόσο αυτό που μετράει στο Lloyd's Building του Λονδίνου είναι αποκλειστικά η θέα. Ανεβαίνοντας το καμπυλωτό εξωτερικό του, μπορεί κανείς να θαυμάσει τον Τάμεση, όπως επίσης και άλλα αξιοθέατα της πόλης.

Taipei 101, Taipei, Taiwan
Με ταχύτητα 64 χλμ/ώρα, ο ανελκυστήρας ανεβαίνει με «άνεση» στον 89ο όροφο του ουρανοξύστη μέσα σε διάστημα μόλις 37 δευτερολέπτων. Από το σημείο εκείνο, κάθε γωνιά και αξιοθέατο της πόλης, πάρκα, ουρανοξύστες ακόμη και τα βουνά φαντάζουν εξωφρενικά λιλιπούτεια.

Luxor Inclinator, Las Vegas, Nevada
Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του συγκεκριμένου ξενοδοχείου φαίνεται ξεκάθαρα, πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι βρίσκεσαι στο Λας Βέγκας. Αλλη μία ιδιαιτερότητα που έχει η ξεχωριστή πυραμίδα αφορά στην σχεδίαση των ανελκυστήρων, οι οποίοι δεν είναι κάθετοι, αλλά έχουν κλίση 39 μοίρες.

Long Island City Business Center, Queens, New York

Το συγκεκριμένο ασανσέρ δεν έχει εξωτερική μαγευτική θέα να θαυμάσει κανείς. Ολη η απόλαυση της διαδρομής κρύβεται στο εσωτερικό της, αφού κατά μήκος της υπάρχουν απίθανα σχέδια, 3D εφέ και ένα ψυχεδελικό σκηνικό που παρασέρνει τον επιβάτη στο ταξίδι αυτό.

Mercedes-Benz Museum, Stuttgart, Germany

Το ταξίδι διαρκεί μόνο 30 δευτερόλεπτα και από το αίθριο του μπορεί κανείς να θαυμάσει την υψηλή σχεδίαση της αρχιτεκτονικής του Μουσείου Mercedes-Benz στην Στουτγάρδη. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιούν τα θηριώδη ασανσέρ αποτελεί από μόνη της κίνητρο για τους τουρίστες, κάνοντας τους να θέλουν να επαναλάβουν τις εντυπωσιακές «διαδρομές».

Sky Tower, Auckland, New Zealand
Η εντυπωσιακή θέα από τα 186 μέτρα από το έδαφος αφήνει άφωνους τους επισκέπτες, την στιγμή που ξεδιπλώνεται μπροστά τους η απίθανη θέα της πόλης. Μέσα από το γυάλινο εσωτερικό του οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν το υπέροχο λιμάνι, το μαγευτικό τοπίο του Οκλαντ, όπως επίσης και την καταπράσινη εξοχή σε μακρινή απόσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ασανσέρ ουρανοξύστες ανελκυστήρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ