Χωμάτινα σπίτια η νέα τάση στην Ελλάδα; Μια ξεχασμένη αρχαία τεχνική χτισίματος επιστρέφει - iefimerida.gr

Χωμάτινα σπίτια η νέα τάση στην Ελλάδα; Μια ξεχασμένη αρχαία τεχνική χτισίματος επιστρέφει

Χωμάτινα σπίτια η νέα τάση στην Ελλάδα; Μια ξεχασμένη αρχαία τεχνική χτισίματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η φυσική δόμηση είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές χτισίματος στον κόσμο η οποία χρησιμοποιεί γήινα υλικά με το πιο κοινό από όλα να είναι το χώμα.Ο Κώστας Κοντομάνος μιλάει στην popaganda για τη νέα τάση που αποκαλείται cob και παρουσιάζει οικήματα βγαλμένα από άλλη εποχή, αλλά συνάμα όμορφα και γήινα.

Ο ίδιος ασχολείται εδώ και μια δεκαετία με την ξεχασμένη πια φυσική δόμηση και αναφέρει ότι με αυτό τον τρόπο έχτισε το δικό του σπίτι με γήινα υλικά και στη συνέχεια δημιούργησε την ιστοσελίδα www.cob.gr.

Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού οδήγησε στη δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών που διοργανώνουν σεμινάρια, διδάσκοντας την τεχνική του χτισίματος με υλικά της γης. Εχουν ήδη κατασκευάσει το Μουσείο Πηλού στη Λέσβο, το κέντρο πληροφόρησης στα παράλια του Κισσάβου, τον ψηλότερο ξυλόφουρνο στον κόσμο (11 μέτρα) στη Θεσσαλονίκη και κάποια σπίτια ιδιωτών.

Διαβάστε περισσότερα για το cob αλλά και το πως συνδέεται με τον ψηλότερο ξυλόφουρνο του κόσμου, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο popaganda.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ