Ερχεται αιφνιδιαστική έκδοση ομολόγου την επόμενη εβδομάδα; Ανοικτό το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα στις αγορές νωρίτερα - iefimerida.gr

Ερχεται αιφνιδιαστική έκδοση ομολόγου την επόμενη εβδομάδα; Ανοικτό το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα στις αγορές νωρίτερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ανοικτό το ενδεχόμενο να βγούμε στις αγορές πριν ακόμα κι από την αναμενόμενη θετική έκθεση αξιολόγησης από τη MOODY'S, αφήνουν υψηλόβαθμα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, υποστηρίζοντας ότι η συγκυρία είναι ιδιαιτέρως θετική, αφού οι επενδυτές «χτυπάνε» κατευθείαν τα «χαρτιά» της Περιφέρειας.Εν τω μεταξύ, όπως προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχου στις Βρυξέλλες, η Αθήνα δεν θα τα πάρει τελικά εφάπαξ τα... χρωστούμενα από τους Ευρωπαίους, καθώς η εκταμίευση των 10 δισ. ευρώ θα γίνει σταδιακά τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, πάντα σε συνάρτηση με την εκπλήρωση προαπαιτούμενων, που μένει να αποκαλυφθούν με τη δημοσιοποίηση των επικαιροποιημένων κειμένων του Μνημονίου.

Αν και η δόση του Μαίου θα είναι η μεγαλύτερη, δεν θα μπορούσε από μόνη της να καλύψει τις λήξεις των ομόλογων ύψους περίπου 9,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, πριν σημάνει συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο, ήρθαν τα... ευχάριστα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς το ΔΝΤ προανήγγειλε σχεδόν "διπλή" δόση τον Μάιο και συγκεκριμένα 3,4 δισ. ευρώ, πριν από τις επίμαχες λήξεις ομολόγων.

Όσον αφορά στον κεντρικό στόχο, δηλαδή τα μέτρα μείωσης του Χρέους, ο ίδιος Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο Eurogroup για την ολοκλήρωση των συζητήσεων, δήλωση που τοποθετεί το θέμα μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ