CINETROLL: Δεν υπάρχουν αυτές οι αφίσες – Ο Σποκ με φουστανέλα κι ο Γιόντα με φέσι - iefimerida.gr

CINETROLL: Δεν υπάρχουν αυτές οι αφίσες – Ο Σποκ με φουστανέλα κι ο Γιόντα με φέσι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας μόλις ξεκίνησε και θα είσαι UFO αν δεν το επισκεφτείς. Ο ΤΑΖ ντύνεται Μπαρμπαρέλα και ορμά.

Για έναν περίεργο λόγο το ελληνικό κοινό δεν φημίζεται για την αγάπη του στο σινεμά του φανταστικού. Περίεργο αν σκεφτεί κανείς ότι στην ελληνική παράδοση, τη μυθολογία αλλά και τη συγγραφή (Λουκιανός κανείς;) υπήρξαμε πρωτοπόροι στο είδος. Τα χρόνια όμως πέρασαν και οι μοναδικοί εκφραστές της επιστημονικής φαντασίας μέσα από τα βιβλία τους, προέκυψαν ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Λιακόπουλος. Σε μια σκληρή εποχή που το κοινό θέλει να βλέπει μόνο πατριωτικά έπη ή τούρκικες σαπουνόπερες.

Αυτό το περίεργο χάσμα, επιχειρεί να γεφυρώσει τουλάχιστον μέσα από τις αριστουργηματικές του αφίσες, το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικής Φαντασίας & Φανταστικού της Αθήνας, που ξεκινάει σήμερα, στον πάντα αγαπημένο Mikrokosmos Filmcenter (Λεωφόρος Συγγρού 106 στάση Συγγρού/Φιξ).

Από τις 20 ως τις 26 Μαρτίου, κάθε μέρα με ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκινάει από τις 17.30 ως αργά τη νύχτα, έχει για κέρασμα σφηνάκια από αμπσέντι για να σε βοηθήσουν στην «πτήση» και εισιτήριο μόλις 8 ευρώ (5 το φοιτητικό) και για τις 4 ταινίες της ημέρας. Μαζί με πολλές εκπλήξεις και δώρα. Σε προβολές που όπως υπόσχονται οι διοργανωτές, θα πραγματοποιηθούν με ψηφιακή τεχνολογία υψηλής ανάλυσης που θα σου κάνει το μάτι χάντρα θαλασσιά από τη χαρά.

Στα highligths της φετινή διοργάνωσης, είναι η αγάπη στους Έλληνες δημιουργούς του είδους, με προβολές 4 ταινιών μεγάλου και 15 μικρού μήκους. Οι ταινίες φαντασίας που είναι βασισμένες σε video games, προβολές ψηφιακά αποκατεστημένων κλασσικών στιγμών του είδους όπως το αυθεντικό «Tron» και το «eXistenZ» και φυσικά σε avant premiere μια επιλογή από τις καλύτερες φρέσκες παραγωγές του είδους. Όλα αυτά και άλλα πολλά λίγο πριν και λίγο μετά την εθνοσωτήρια 25η Μαρτίου, όταν ως γνωστόν οι εξωγήινοι κατέβηκαν στην Ελλάδα με σκοπό να μας βοηθήσουν να απελευθερωθούμε από τον κατακτητή.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες και διάβασε το αναλυτικό πρόγραμμα στις ιστοσελίδες:

www.facebook.com/sffrated

www.youtube.com/sffratedathens

http://sffrated.wordpress.com

***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ