O μόνος Ελληνας εκπαιδευτικός με απόσπαση στη Συμφερόπολη -Πώς ζει τις εξελίξεις στην Κριμαία - iefimerida.gr

O μόνος Ελληνας εκπαιδευτικός με απόσπαση στη Συμφερόπολη -Πώς ζει τις εξελίξεις στην Κριμαία

O μόνος Ελληνας εκπαιδευτικός με απόσπαση στη Συμφερόπολη -Πώς ζει τις εξελίξεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ζει τα τελευταία εννιά χρόνια στην Κριμαία. Αυτή τη στιγμή, είναι ο μοναδικός Ελληνας εκπαιδευτικός, αποσπασμένος στη Συμφερόπολη. Και βιώνει από κοντά τις εξελίξεις που έχουν φέρει τη χερσόνησο στο παγκόσμιο προσκήνιο τις τελευταίες εβδομάδες.

«Πριν από την κρίση ήμασταν τέσσερις. Διδάσκω σε πολυπολιτισμικό σχολείο και στο Ταυρικό Εθνικό Πανεπιστήμιο» λέει μιλώντας στα «Νέα» ο Παύλος Παπαδόπουλος. Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των Ελλήνων που ζουν σήμερα στην Κριμαία διαφέρουν. Κάποιες κάνουν λόγο για 3.500, άλλοι τους υπολογίζουν στους 6.000. Επέστρεψαν σταδιακά στην περιοχή τη δεκαετία του '80, από τη Γεωργία και το Καζακστάν, όπου ζούσαν εξόριστοι, ενώ αρκετοί επέλεξαν να γυρίσουν στην Ελλάδα έπειτα από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης.

Ο Παύλος Παπαδόπουλος πήρε τον αντίθετο δρόμο πριν από εννιά χρόνια, όταν εγκαταστάθηκε στη Συμφερόπολη όπου ζει με την Ουκρανή σύζυγό του. Οι περισσότεροι ομογενείς εκεί είναι ιδιωτικοί υπάλληλοι, αρτοποιοί, οδοντίατροι ή καθηγητές, όπως λέει.

Οσο για τη ζωή μέσα στην κρίση που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ο ίδιος δηλώνει στα «Νέα» πως δεν έχει ανατραπεί η καθημερινότητά του. «Εάν δεν είχε κάποιος πρόσβαση στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση ή το Ιντερνετ και δεν περνούσε από το κέντρο της πόλης, δεν θα καταλάβαινε τι συμβαίνει εδώ» είπε. «Η ζωή σε κάθε γειτονιά συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς. Βλέπω, όμως, ότι αρκετοί ντόπιοι και ομογενείς τάσσονται υπέρ της ρωσικής πλευράς. Οταν ρωτάω τους φοιτητές μου τι γλώσσα μιλάνε, οι περισσότεροι απαντούν "ρωσικά"» πρόσθεσε ο εκπαιδευτικός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ