Αισιόδοξος ο Γιοχάνες Χαν για την Ελλάδα: Η ανάκαμψη επιστρέφει μέσω του τουρισμού - iefimerida.gr

Αισιόδοξος ο Γιοχάνες Χαν για την Ελλάδα: Η ανάκαμψη επιστρέφει μέσω του τουρισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση υποστήριξε πως στη χώρα μας υπάρχουν ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης. Μάλιστα, εκτίμησε πως η ανάκαμψη θα γίνει αισθητή και στους πολίτες μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Ο ίδιος ευελπιστεί πως και όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρξει στην Ελλάδα μια καλή τουριστική περίοδος, που θα δώσει τα απαραίτητα κίνητρα ανάπτυξης.

Την ίδια στιγμή, ο Γιοχάνες Χαν υποστήριξε πως με τα μέσα που διαθέτει η Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ έχουν δημιουργηθεί 600.000 θέσεις εργασίας, που αφορούν και στην Ελλάδα, σε μία περίοδο μάλιστα που έχουν χαθεί συνολικά στην Ευρώπη 3.000.000 θέσεις. Τόνισε επίσης πως στόχος είναι να δημιουργηθούν μακροπρόθεσμα θέσεις εργασίας, εκτιμώντας πως μέχρι τέλος του 2020 θα είναι ορατά τα αποτελέσματα αυτών των μέτρων.Παράλληλα, ο Επίτροπος της Περιφερειακής Πολιτικής υποστήριξε πως οι τομείς που πρέπει να διατεθούν οι πόροι στην Ελλάδα, είναι του τουρισμού και της παρασκευής τροφίμων.

Μεταξύ άλλων, Γουχάνες Χαν ανέφερε πως στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, το ποσοστό εκβιομηχάνισης βρίσκεται στο 50% άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Αυστρία και η Γερμανία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ