Στην Κριμαία δίνουν ρωσικά διαβατήρια στην περιβόητη Μπερκούτ και στήνουν «σκληρή» αστυνομία - iefimerida.gr

Στην Κριμαία δίνουν ρωσικά διαβατήρια στην περιβόητη Μπερκούτ και στήνουν «σκληρή» αστυνομία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αστραπιαίες κινήσεις λειτουργεί, πλέον, η Ρωσία, καθώς, με διαταγή της Μόσχας στο Ρωσικό προξενείο στην Κριμαία θα δοθούν ρωσικά διαβατήρια σε πρώην μέλη της διαβόητης ουκρανικής Μπερκούτ.Η είδηση είχε μεταδοθεί και νωρίτερα, ωστόσο, όπως αναφέρουν ανταποκριτές από τη Μόσχα, όσοι λάβουν τα διαβατήρια δεν θα φυγαδευτούν στην Ρωσία, αλλά θα παραμείνουν στην Κριμαία προκειμένου να λειτουργήσουν ως δυνάμεις ασφαλείας και αστυνομία της περιοχής.

«Το ρωσικό προξενείο στη Συμφερόπολη εντέλλεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αρχίσει, το συντομότερο δυνατόν, τη χορήγηση ρωσικών διαβατηρίων στις δυνάμεις των Μπερκούτ», ανέφερε το απόγευμα της Παρασκευής το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Οι Μπερκούτ ήταν η αιχμή του δόρατος στην επιχείρηση καταστολής των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης στο Κίεβο. Εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ μέσων ενημέρωσης είχαν κινηματογραφήσει και φωτογραφίσει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων να πυροβολούν με αληθινά πυρά εναντίον του πλήθους.

Στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους δεκάδες διαδηλωτές.

Οι νέες αρχές της Ουκρανίας διέταξαν τη διάλυση της μονάδας κρίνοντας ότι έχει πέσει σε «ανυποληψία» στα μάτια του ουκρανικού λαού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ