Η θηλυκή συμμορία του Μαρόκου δεν αστειεύεται -Ζητά ανεξαρτησία και το κάνει με ανυπέρβλητο στυλ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η θηλυκή συμμορία του Μαρόκου δεν αστειεύεται -Ζητά ανεξαρτησία και το κάνει με ανυπέρβλητο στυλ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτός είναι ο τρόπος των γυναικών να φωνάξουν την ανεξαρτησία τους και αναμφίβολα δεν περνούν απαρατήρητες.Ντυμένες με τις παραδοσιακές πολύχρωμες φορεσιές, φορώντας γυαλιά ηλίου, ανεβαίνουν στις μηχανές τους και ατενίζουν με ατσάλινο βλέμμα τους δρόμους του Μαρακές.

Οι γυναίκες αυτές φωτογραφήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης με όνομα: «Kesh Angels» και οι πόζες τους καταφέρνουν να δείξουν τη δίκυκλη παράδοση των νεαρών γυναικών του Μαρακές.

Ο Hassan Hajjaj, που επιμελήθηκε τη φωτογράφιση, θέλησε να αποτυπώσει το πάθος των γυναικών για τις μοτοσικλέτες. Οι γυναίκες αυτές, σύμφωνα με τη Daily Mail, δουλεύουν όλη την ημέρα, ενώ φυσικά είναι μητέρες και συνδυάζουν την παραδοσιακή κουλτούρα με τον σύγχρονο φεμινισμό του Μαρόκου.

Το Μαρακές είναι μια πόλη δίτροχων όπου όλοι οδηγούν από ένα. Είναι το απόλυτο μέσο μεταφοράς για γυναίκες, παιδιά, γέρους, οικογένειες. Πολλές από τις μηχανές της φωτογράφισης είναι δανεισμένες από φίλους, αλλά οι περισσότερες ανήκουν στις γυναίκες που φωτογραφήθηκαν. Τα κάδρα που πρόσθεσε ο Hassan Hajjaj είναι από προϊόντα ή αντικείμενα που βρήκε στις αγορές. Κουτάκια Fanta και άλλα αναψυκτικά, ζωμός κοτόπουλου και πολλές κονσέρβες.

Η έκθεση φιλοξενείται στην Taymour Grahne Gallery της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ