Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» για την πώληση του Castello Bibelli – Μέχρι τέλη Απρίλη η προθεσμία - iefimerida.gr

Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» για την πώληση του Castello Bibelli – Μέχρι τέλη Απρίλη η προθεσμία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 30 Απριλίου λήγει η προθεσμία γα την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για την παραχώρηση για 99 έτη, της έκτασης 77.018 τετρ. μέτρων, γνωστής ως Castello Bibelli, που βρίσκεται στην περιοχή «Κάτω Κορακιάνα» της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσιοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 13 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας, περίπου 6 χλμ. από τη μαρίνα Γουβιών Κέρκυρας και περίπου 16 χλμ. από τον διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας».


Επί του ακινήτου υφίστανται τα ακόλουθα κτίρια:

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, το Castello Bibelli είναι ακίνητο με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία, που περιλαμβάνει το κυρίως κτίριο «CASTELLO» (λιθόκτιστο, κεραμοσκεπές, εξαιρετικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίριο, νεογοτθικού ρυθμού με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους δύο πυργίσκους και το αίθριο) και άλλα βοηθητικά κτίρια. Κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα από τον Ιταλό ναύαρχο Bibelli.

Το ακίνητο έχει μεγάλη ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία, με στοιχεία μεσαιωνικού πύργου. Τμήμα του ακινήτου καθώς και δύο κτίρια («CASTELLINO» και «CASTELLETO») , όπου στεγάζονται και φυλάσσονται έργα τέχνης, έχουν παραχωρηθεί στην Εθνική Πινακοθήκη από το 1992.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ