Σημαντικά βραβεία για δύο ελληνικές ταινίες στην Μπερλινάλε -Στον Κινέζο Nτιάο Γινάν η Χρυσή Άρκτος - iefimerida.gr

Σημαντικά βραβεία για δύο ελληνικές ταινίες στην Μπερλινάλε -Στον Κινέζο Nτιάο Γινάν η Χρυσή Άρκτος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η 64η Μπερλινάλε με τη Χρυσή Άρκτο να πηγαίνει στην κινεζική ταινία «Black Coal, Thin Ice», ενώ σημαντικά βραβεία απέσπασαν οι ελληνικές «Στο σπίτι» του Θανάση Καρανικόλα και «Μike» του Πέτρου Σιλβέστρου.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στην 64η Μπερλινάλε, καθώς δύο ελληνικές ταινίες απέσπασαν βραβεία στα παράλληλα τμήματα της σημαντικής αυτής κινηματογραφικής διοργάνωσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Deutsche Welle, η ταινία του Θανάση Καρανικόλα «Στο σπίτι» έλαβε σήμερα το απόγευμα το βραβείο του παράλληλου προγράμματος FORUM, αποσπώντας ενθουσιώδη σχόλια από κριτικούς κινηματογράφου και θεατές.

Πρόκειται για μία ταινία με έντονα κοινωνικό και ψυχολογικό χαρακτήρα, η οποία εστιάζει στην παρακμή των ηθικών αξιών που προκαλεί η οικονομική εξαθλίωση, φωτίζοντας τις υπαρξιακές επιπτώσεις της κρίσης στις ανθρώπινες σχέσεις.

Τα καλά νέα για την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή δεν σταμάτησαν όμως «Στο σπίτι». Το ελληνικό φιλμ μικρού μήκους «Μike» του Πέτρου Σιλβέστρου που παρουσιάζει μία μέρα από τη ζωή του εφήβου Μάικ με τον αδερφό του απέσπασε την Κρυστάλλινη Άρκτο για Ταινία Μικρού Μήκους στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος Generation 14plus.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ